Grua/ Bahari fàjëson nënën për vdékjen e Sarpit

Bahari ka shkuar pranë nënës së saj, Hatixhesë, vetëm për të qenë e sigurtë se nuk do i nxjérrin pròbleme në lídhje me familjen që préténdon ta ndihmojë Baharin në véshtirésitë e saj. Hatixhe mëson nga Bahari, që Sarpi ka vdékur po atë ditë që ajo ka folur me të, kur ai po mùndohej t’i bashkonte. Frymën e fundit e kishte dhënë duke mblédhur frutat që Hatixheja i kishte dhënë për Baharin. Për këtë, Bahari fàjëson nënën e saj dhe làrgohet.

Fëmijët u lídhen shumë pas rrobaqépësit Enver, i cili u premtoi se gjithmonë do jetë aty për ta, për çdo gjë që do kenë nevojë. Sapo làrgohen nga shtëpia tyre, Nisani fillon ta bëjë të qeshë me të madhe nënën e saj, Baharin. Kur i tregon se këtë e bën pasi admiron buzëqeshjen e saj, Bahari préket shumë. Ajo nis të qàjë dhe në një moment nuk e përmbàn më veten por qàn me të madhe duke thënë se i mùngon shumë babai tyre, Sarpi.

Sakaq, Enveri mundohet të qetésojë Hatixhenë për të rregulluar marrédhénien me të bijën por Hatixhe nuk e pranon se ajo e ka bràktisur Bahari por Bahari atë. Në shtëpi mbërrin vajza tjetër e tyre, e cila është e njëjta që fotografoi portretin e familjes së Baharit, në fotostudion ku ndàloi gjatë ditës. Ajo mëson se në shtëpi ka qenë motra saj, por nuk do t’ia dijë àspak.

Bahari thërrítet nga komshiu saj për të pastruar shtëpinë në kémbim të parave që do pàguante për tarífën e apartamentit ku jeton. Në vend të një pune normale, ajo përbàllet me abuzímin e komshiut. Të nesërmen, ajo shkon të shesë aparatin fotografik profesional të Sarpit, si të vetmen mundësi për t’ia dalë me paksa para. Më pas, Bahari u tregon fëmijëve mënyrën e mrekullueshme se si ai dikur i pròpòzoi dhe e surprízoi me një fustan.  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*