GRUA/ Bahari dhe Xhejda túndóhen sërish nga paratë

Xhejda nuk e ndàn me askënd çështjen e Ardës, përveçse me Baharin, prandaj, i tregon Emresë se Arda nuk është djali tij dhe ai múnd të qëndrojë i qetë. Emreja nuk e dyshón aspak se Arda múnd të mos jetë edhe fëmija i Xhejdës, por e àkùzòn atë që ia ka fútur në jetë Ardën pa pàsur lídhje me të, dhe më pas largohet. E lodhur nga gjithçka, Xhejda i tregon të gjithëve se Emreja nuk është babai i Ardës, dhe largohet. Sapo shkon pranë Baharit, kjo e fundit i pèrgjèrohet që të mos e bëjnë më punën e ushqímeve.

Bahari e bínd duke i thënë se edhe ajo ka shumë nèvojë për para por e ndjen se nga ajo punë, nuk do dalin dot të fituar. Xhejda bíndét nga Bahari, si dhe pèrlòtet më pas, kur shikon që me paratë e para që ka màrrë, ajo i ka blerë dhurata fëmijëve të saj Nisanit e Dorukut, por pa ndàrë edhe Ardën prej tyre. Pasi fútet në shtëpinë e saj, Xhejdës i troket Bershani. Ajo víjon me màshtrìmìn e saj, duke i thënë se ushqímet i kanë pëlqyer shumë prónárit dhe ai do donte sërish nga ato ushqíme. Xhejda i tregon se është tèrhèqur, por Bershani nuk e pranon.

Ajo e túndón me paratë e shumta që do màrrin, i thekson se në çdo moment mund të gjejnë shumë persona që do e bënin atë punë për aq para, si dhe i përsërit disa herë se nuk mund të dalë një punë e kèqe nga gatimi i disa ushqímeve. Xhejda túndóhet sërish dhe pranon. Ajo troket në derën e Baharit pasi Bershani largohet dhe arrin ta bíndë Baharin që së paku edhe dy herë të tjera ta bëjnë atë punë, sa për t’i paguar qeranë Jusufit. Atë natë, rastësisht, Shirini mëson se Arda nuk është djali i Emresë, dhe brenda vetes gëzohet shumë.

Të nesërmen në punë, sapo merr t’i tregojë Emresë se çfarë ka dëgjuar, ajo e shikon atë duke ecur dorë për dore me Kismeten. Pàralèlisht, Fazilet mëson nga djali saj Raifi, se Xhejda e ka màrrë me dètyrìm nga shtëpia një ditë më parë kur ajo u largua, dhe e ka nxjèrrë në rrugë, në park, gjë që nuk ka ndodhur që prej ditës kur ai ka ngèlur në kàrrigen me rrota. Për më tepër, ajo ngèlet gojëhapur kur Raifi i thotë se atij i ka pëlqyer gjithë sjellja e Xhejdës, që nga hyrja në dhomë pa trokitur ku e ka gjètur të zhvèshur, dhe deri tek ínsístimi që ta nxírrte në rrugë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*