Grua/Bahari dhe Jelizi kuptojnë gènjeshtrën e Xhejdës

Jelizi ngrìhet që herët në mëngjes për të shtruar tavolinën e mëngjesit, gjë për të cilën Xhejda lumturohet shumë. Por, gjatë gjithë mëngjesit, Jelizi e pýet Xhejdën shumë mbi shtëpinë e Zhales dhe punën e re që Xhejda po bën aty. Në një moment, Xhejda mèrzitet duke përmendur atë vend nga i cili nuk i ka treguar kujt se është ndàrë dhe përse është ndàrë, ndaj dhe làrgohet fare nga shtëpia. Në atë kohë, Bahari takon Zhalen teksa dërgojnë fëmijët në shkollë. Fillimisht, Zhaleja e krìtikon Baharin që po e lòdh veten aq shpèjt pas opèrimit.

Më pas, i tregon të gjithë ngjàrjen me Xhejdën dhe Borën, dhe kèqkuptimin e akùzën e rèndë që i ka bërë. Zhale i tregon se e ka telefonuar, por duke qenë se nuk i është përgjigjur, mendon se Xhejda nuk do ta shohë me sy, ndaj dhe po i dërgon fjalë me Baharin. Ajo kërkon të rikuperojë gàbimin e bërë ndaj Xhejdës, gjë për të cilën Bahari prèmton se do ia përcjellë. Sapo kthehet në lagje, Bahari përballet me fjalët e rènda dhe akùzat e Jusufit, i cili e mban përgjegjëse Baharin për atë çfarë i ka ndòdhur Arifit së fùndmi.

Teksa Bahari qàn me dènesë në hýrje të pallatit, Arifi e dëgjon dhe e fton me insìstim në shtëpinë e tij, për të folur me njëri tjetrin. Gjatë bisedës, ai i kërkon që të ketë shumë kùjdes nga Sarpi dhe njerzit që i janë vënë atij nga pas. Arifi thèkson se këtë nuk e thotë nga xhèlozia, por sepse janë persona me të vërtetë shumë të rrèzikshëm. Ai shtòn se e ka parë se si e ka përqàfuar Sarpin, dhe nuk ka më àsgjë për të thënë, veçse të ketë shumë kujdes veten dhe fëmijët. Bahari, teksa qàn si fëmijë, làrgohet duke thënë se me të vërtetë e ka dashur.

Ajo ngjìtet lart, ku tròket menjëherë në shtëpinë e Xhejdës për t’i trànsmetuar ndjèsën e Zhalesë, dhe nga bìseda që bën me Jelizin që e gjèn të vètme në shtëpi, që të dyja mësojnë se si qëndron e vërteta. Jelizi shkon të qëndrojë pranë Baharit, të cilës i sùgjeron që të pýesë Shirinin kur mëson nga Bahari se ajo po kërkon numrin e telefonit të Sarpit, për hìr të fëmijëve. Bahari çùditet përse duhet ta kërkojë nga Shirini dhe duke i kujtuar Jelizit se nuk ka më fòrcë për ta falur për diçka të tretë që mùnd t’i fshèhë, e detyron t’i tregojë se Shirinin e ka sjèllë në spìtal Sarpi, dhe Bahari làrgohet menjëherë nga shtëpia, duke hùmbur fàre kòntrollin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*