Lòt në Detin e Zi/ Fikreti vùan vdékjen e Vedatit

Nefesi dhe Tahiri qëndrojnë në dhomën e tyre me njëri-tjetrin duke menduar për të ardhmen. Për një moment Nefesi tríshtohet duke menduar vëllanë e saj dhe tregon se sa do donte ta kishte pranë në këto ditë, sikur mos ta kishte vràrë Vedati. Këtë të fundit e mendon edhe babi i tij. Ai ndàn sékrétet e zemrës me errësirën e natës. Ai e di që zgjidhja e vetme për ta ndàlur Vedatin ishte vràsja e tij por megjithatë i dhémb zemra.

Nga ana tjetër Nazani dhe Meleku, sipas tyre po kalojnë ditët e tyre më të lumtura. Nazani mundohet të qetësojë të motrën duke i thënë se tashmë pròblemet që vinin nga Genxho kanë mbàruar dhe nuk do ia dëgjojnë më zërin. Motrat shtríhen të flenë dhe Meleku vazhdon të qàjë në fshéhtësi duke ditur se si qëndron e vërteta. Madje, asaj i vjen një tjetër mesazh nga Genxho i cili i thotë të marrë vendimin e saj me kùjdes.

Sipas Genxhos është në dorën e Melekut lumturia e saj dhe shumë personave të tjerë ndàj, nuk duhet të tregohet egòiste. Sakaq, Nefesi dhe Tahiri dalin nga shtëpia për të bërë një xhiro gjatë natës dhe Nefesi shikon disa mollë për të cilat i lind dëshira për ti ngréne. Në mes të natës, Tahiri ‘vjédh’ mollët nga komshinjtë dhe zíhen ‘màt’. Ato kthéhen në shtëpi dhe të nesërmen në mëngjes e gjithë familja e madhe përgatitet për piknik.

Përveç familjes Kaleli, në të njëjtin vend për piknik do shkojë edhe Hazani, Meleku dhe nëna e tyre Nilyferi. Gjatë rrugës Melekun i vjen një tjetër mesazh nga Genxho ku i thotë të ri-mendojë déshminë që do japë. Për të njëjtin gjýq ku do paraqitet Genxho dhe Meleku, Ai kércénon réndë avokatin e tij. Genxho i thékson se për të mirën e tij ai duhet të bëjë çmos që të mos e hùmbasë atë gjýq.   

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*