Doktori i Mrekullive/Tanzhuja shpall Alinë hero

 

Fermani kònsumon me Alinë një bisedë me shumë rèndësi, nga e cila i shtòhet përzèmërsia për të, edhe pse fillon ndryshe bìseda. Ai e krìtikon që ka filluar një opèracion aq të ndërlikuar sa i Ferdit, pa prìtur ardhjen e një doktori dhe shprehet falenderues që së paku në mes të opèrimit ka mùndur t’i bashkohej doktor Adili. Sipas Fermanit, ai po e shkèl me këmbë dhe po të njëjtën gjë pòhon edhe Aliu, duke lënë pa fjalë Fermanin. Por Aliu e shpjègon, duke thënë se këtë e bën sepse mèrr zemër duke e ditur se Fermani është në spìtal, pranë tij.

Aliu thèkson se vètëm nga doktor Fermani, ai mèrr një ndjenjë sìgurie se mùnd t’ia dalë mbi çdo gjë. Menjëherë pas asaj bisede aq me rèndësi dhe pèshë, Fermani takon doktor Tanzhunë. Fermani pret përgëzimet e tij për opèracionin e Hatixhesë, por Tanzhuja ka përgëzime për Alinë. Madje, ai shton se kìrurgu hèro në atë spìtal, është vètëm Aliu dhe se pa Aliun, as Fermani dhe as ndonjë tjetër nuk kanë ndonjë vlerë apo ndryshim nga një kìrurg fare i thjèshtë. Fermani përgjigjet se po e ofèndon dhe se ato që po thotë, nuk janë të vërteta.

Tanzhuja kërkon që për të kùndërshtuar, i duhet edhe të vërtetojë me vepra, ndaj ai do bìndet vetëm pasi t’ia vërtetojë me diçka kònkrete. Që nga ai moment, Fermani hyn në gare me Alinë. Për këtë të fundit, po flitet shumë ato ditë. Mes kolegëve është përhapur fjala se Aliu është duke njohur një vajzë tjetër dhe që të gjithë po flasin për të. Përgjegjësia për t’ia thënë Nazllës, i takon vètëm Açeljës, gjë për të cilën, Demiri e këshillon që t’ia thotë njëherë e mirë, dhe jo ngàdalë, sepse ashtu do strèsohet ende më tepër.

Atë ditë, Nazllë ka màrrë përgèzimet e dotkor Fermanit, i cili i ka thèksuar se ajo është një asìstente shumë e denjë dhe e përkùshtuar, që meriton të bëhet kryeasistente. Edhe pse atë post e gëzon Aliu, Fermani vendos që të jetë edhe Nazllëja. Me atë lajm, ai gëzon së tepërmi Nazllën, e cila lumturinë e saj e ndàn me shoqen e ngushtë, Açeljën. Sapo NAzllë shpreh plot gojë se është më e lumtur se sa e ka menduar dhe nuk do më àsgjë nga jeta, Açelja shpèrthen duke i treguar se Aliu po njihet me një vajzë tjetër.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*