Doktori i Mrekullive/ Nazllë tronditet nga fotoja që shikon

Keremi détyrohet t’i nénshtrohet një opéracioni dhe menjëherë pasi përfùndojnë me sukses, Fermani u siguron prindërve të djalit se do jetë ai që do merret personalisht me çéshtjen e tij. Pas kësaj, shkon pranë Alisë dhe e krítikon ashpër që nuk mori aspak parasysh fjalët paralàjmëruese që i tha, por sërish bëri në kokë të vet duke provuar t’i bëjë anàlizat Keremit dhe të mbushë një familje të tërë me shpresa të kòta. Nga bindja që ka, Ali sërish kërkòn ta bindë se ka një pérqindje të madhe të ketë të drejtë, por Fermani i ngre zërin dhe e pérzë.

Shqétësimin e Alisë e kupton vetëm doktor Adili. Ky i fundit, ndan me Nazllënë faktin e ngjashmërisë së paimagjinueshme që ka Keremi me vëllanë e ndjerë të Alisë, duke i treguar një foto. Nazllë çùditet së tepërmi, dhe menjëherë shkon pranë Alisë, por ai ia bën të qartë që është shumë i mérzitur dhe nuk do askënd pranë vetes. Megjithatë, Nazllë i lë të dijë se do jetë aty për të, kurdo që Ali të vendosë të shprehet për çfarë e ka mérzitur. Në mendjen e saj vjen një ide e re, të cilën nùk e flet me askënd, por e vepron.

Ajo do i bëjë vetë anàlizat Keremit, duke nxjerrë prindërit nga dhoma me shumë drédhi. Nazllë ia shpjegon Keremit se si qëndron çështja dhe ai e kupton menjëherë si dhe bie dakòrd të bashkëpunòjë. Ajo është shumë e mbushur me shpresa se Ali ka të drejtë dhe ndjek instíktin. Gjatë gjithë ditës, ajo pret analizat dhe në mbrëmje, ia dërgon Alisë poshtë derës së shtëpisë, pasi ai nuk pranon që të flasin. Si rezultojnë analizat e Keremit? Sakaq, doktor Adili vendos të mos e mbajë shumë të fshéhtë simpatinë që ka për infermieren Selvi, duke insistuar ta ketë pranë edhe në opéracione.

Nga ana tjetër, Nazllë dhe Demiri janë dy polet më të kundërta në stafin e departamentit të kirùrgjisë. Nazllë është shumë më e ndjeshme sesa duhet ndaj pacientëve, ndërsa Demiri është tërësisht i akùllt dhe i ngùrtë. Ajo i flet shumë Demirit se di duhet të jetë me njerëzit, ndaj ai bën téntativën e parë për të bashkuar një pàcient me të birin e tij, duke u bërë urë lidhëse për ta. I biri vendos që t’i rréfehet babasë së tij për të gjitha, dhe qan me dénesë në prehrin e ngrohtë prindëror.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*