Doktori i Mrekullive/Fermani zhgènjehet ende më shumë nga Belizi

Një dítë me shumë rèndësi do pérjetohet për të gjithë në spìtalin Berhajat. Fermani ka marrë përsípër që të kryejë opèrimin e zonjës Hatixhe, të cilës do i vendoset zemra e dytë në trup. Bashkëshorti saj, Javuzi, është shumë i shqètësuar dhe nga shqètësimi fillon të nxjèrrë pròbleme në spìtal, por Fermani e menàxhon edhe atë. Ai hyn në sallën e opérimit, së bashku me Tanzhunë dhe asìstentë të tjerë. Nga dhoma e vèzhgimit, janë të shumtë ato që ndjékin pròcedurën e atij opèrimi që po zhvillohet për herë të parë në historinë e kìrurgjísë.

Doruku me Alinë nuk janë pjesë e atij opèrimi, ndaj qëndrojnë të vetëm në dhomën e asístentëve. Doruku zë ta ngàcmójë Alinë për Ezon, por para se Aliu të shpjégojë se nuk ka asgjë mes tij dhe Ezos, në dhomë vjen një infèrmiere për të treguar se Ferdi po kalon një krìzë të fórtë. Doruku me Alinë vrapojnë për tek ai, por gjèndja nuk prèt àspák, ndaj i duhet ta màrrin në sallën e opèrimit, edhe pse rrèzíkshmëria është aq e làrtë, sa Ferdi edhe mùnd të vdèsë. Për fat, ato nuk e krýejnë gjithë opèrimin vetë sepse në ndìhmë u shkon dóktor Adili.

Në mënyrë páraléle dhe të njëkohësishme, që të dyja opèrimet mbýllen me sukses, edhe opèrimi i Ferdit, edhe i Hatixhesë. Tanzhuja përgëzon shumë Fermanin dhe e fton që të dalë para shtÿpit për t’i dhënë një emër asaj prócedure opèracioni, që sapo hyrë në historinë e kìrurgjisë, por Fermani rèfuzon sepse nuk dëshiron të dalë në déklarata për shtýp. Në vènd të tij, del vetë Tanzhuja. Njëkohësisht, është edhe Belizi para kamerave, duke shpjèguar sémúndjen e Ferdit që nuk përbállohet veçse me ílàçe të vàzhdueshme dhe ato ílàçe, kùshtojnë me míliona.

Prandáj dhe shumica e fëmijëve nuk e mbérrijnë as moshën dy vjeçare. Ajo fton nënën e Ferdit të flasë, e më pas Alinë, ku këtë të fùndit ajo e ndërprèt sepse Aliu tregon me sínqeritet që pavàrësisht opèrimit, duhen ilàçet me dóemos. Ajo e ndërprét, dhe fton njerëzit të kòntribojnë për të tillë fëmijë. Brenda në spìtal, Gylini nxìt të gjithë që të mos shpènzojnë më aq shumë për veten, por t’i dhúrojnë ato para. Ndërsa Fermani, zhgènjehet tótalisht nga Belizi, dèklarata saj dhe faktit që nxòri Alinë si héro të opèrimit, ndaj, ai djèg letrën e dashurisë së tyre që mbánte kujtim.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*