Doktori i Mrekullive/Fermani merr gòditjen më të rèndë nga Tanzhuja

Belizi dìskuton me Tanzhunë gjèndjen e spìtalit dhe pàgesat që u duhet të bëjnë për shkak të pàdisë dhe gjýqit që po u hap Sevilaji. Tanzhuja insìston që t’ia lënë në dorë gjýqit dhe të prèsin përfùndimin, por Belizi i frìkësohet shumë atij përfùndimi,ndaj preferon që më mirë të pàguajë dèmshpërblìmin që Sevilaji kërkon. Sipas shumës màrramendëse që ajo kërkon t’i pàguajnë për dëmin që prètendon t’i kenë bërë, Belizi nuk duhet të japë àsnjë rrpgë në spìtal muajin e ardhshëm dhe të gjitha rrògat të mblòdhen për të pàguar Sevilajin.

Tanzhuja làrgohet duke kùndërshtuar dhe duke i lënë të dijë se do gjèjë ai ndonje zgjìdhje tjetër. Ai takohet me Fermanin, të cilit i thotë me bìndje se kirurgu hero, është Aliu. Fermani çùditet, edhe pse Alinë e ka shumë në zemër, por Tanzhuja kërkon të nxìsë një ndjenjë àspak të mirë gàre dhe xhelozie mes tyre, ndaj i thotë se pa Alinë, Fermaninuk ka asnjë dallim nga kìrurgët e thjeshtë, sepse meritat i ka vètëm ai. Fermani shòkohet dhe kùndërshton, por Tanzhuja i kërkon që kùndërshtimin, t’ia vèrtetojë me fakte dhe vepra.

Po atë ditë, Fermani i jèp Nazllës një làjm dhe përgëzim shumë të bukur, duke e bërë atë krye asìstente të kìrurgëve. Nazllëja lumturohet së tepërmi, e falenderon shumë por Fermani kùndërshton duke thënë se nuk ka àsgjë për çfarë të falenderojë, pasi ajo e ka kryer punën me dìnjitet dhe rìgorozitet, ndaj e meritonte njësoj si Aliu. Të dy do jenë kryeasistentë, pa cènuar àspak vendin e njëri tjetrit. Ndërkohë, për Nazllën po flasin kolegët dhe shoqëria saj, të cilët ndihen kèq që ajo ende nuk e di se Aliu po takohet me një vajzë, siç ato prètendojnë.

Demiri sùgjeron që t’ia thotë Açelja, njëherë e mirë dhe jo ngadalë e ngadalë. Rrugës për në shtëpi, Açelja shikon Nazllën që i tregon se sa e lumtur është, se ka rënë në një qetësi të shumëkërkuar dhe nuk do më àsgjë nga jeta. Rrëfimi i lumturisë së Nazllës ndërprìtet nga Açelja e cila i thotë në mënyrë të drejtëpëdrejtë se Aliu po njeh një vajzë tjetër. Nazllë shtànget në vend, dhe nuk àrrin të nxjèrrë àsnjë fjalë nga goja. Sytë e Nazllës mbùshen menjëherë plot me lòt dhe Açelja vètëm e përqàfon në krahët e saj duke e ngùshëlluar.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*