Doktori i Mrekullive/Fermani garon me Alinë

Aliu del me nxìtim nga shtëpia tij, teksa tènton t’ia mbàthë nga Ezoja. Ndërkohë Nazllë dhe Açelja kanë mbërritur në spìtal, dhe së bashku me Gylinin kanë rihapur temën e Alisë. Nazllë nuk e beson në àsnjë mènyrë se Aliu ka dikë në jetën e tij, dhe shtòn se Açelja me Gylinin po mèrren me thàshetheme. Duke parë se që të dyja indìnjohen, Nazllë i pyet nëse ndonjëra prej tyre ka parë diçka kònkrete tek Aliu apo kanë parë me sytë e tyre një tjetër femër pranë tij, dhe pasi të dyja e mòhojnë, Nazllë kònfirmon se po gàbohen.

Sakàq, Fermani e mèrr shumë sèriozisht fjalën e Tanzhusë dhe vendos t’ia vèrtetojë atij àftësitë që ka. Tanzhuja dìskuton me Belizin gàrën që do zhvìllohet mes Alisë dhe Fermanit, por Belizi nuk e beson se kjo do jetë e dòbishme, ndaj Tanzhuja përgjigjet se kjo do rrìsë performancën e të dyve, duke bërë që të gjitha punët të bëhen më mirë dhe më shpèjt. Të gjithë e vërejnë ndryshimin në sjellje të Fermanit ndaj Alisë, por nuk mùnd të komentojnë. Si të mos mjàftonte, edhe Doruku me Nazllën futen në gàrë me njëri tjetrin.

Doruku lòdhet që në fillim, sepse kupton që në çdo gjë ka të drejtë dhe përparësi Nazllë në mendimet e saj dhe sùgjerimet që jep. Nazllë, Doruku dhe Fermani kònkurojnë me Ferdën, Alinë dhe Demirin, duke sqàruar që garën do e fitojë grupi që do përfùndojë i pari kùrimin e një pàcienti, si dhe të jetë i pari që do shèrohet në atë gràdë sa të lejohet të dalë nga spìtali. Gjatë asaj kohe, Belizi ende nuk e beson se do fùnksionojë gjë. Ajo kërkon të bëjë një màrrëveshje me Sevilajin për shkak të pròblemit që ajo u ka hapur, por Tanzhuja nuk pranon.

Ai thèkson se do shikohen me të në gjýq, ku do vërtetojnë se janë të pafàjshëm. Teksa shikojnë nga làrg Fermanin dhe Alinë duke màrrë përsipër rastet e reja që vijnë në emèrgjencën e spìtalit, Tanzhuja komenton se Fermanit i ka àrdhur shpirti që prej momentit që është ndàrë nga Belizi, dhe kështu làrgohet duke e lënë atë të vetme dhe kònfuze në mendimet e saj. Ndërsa Demiri që është në grup me Alinë dhe doktoreshë Ferdën, shpreh xhèlozinë e tij ndaj Alisë, duke i thënë Ferdës se ajo sillet sikur Demiri nuk është fàre prèzent.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*