Doktori i Mrekullive/Ezo rrèzikon jetën e Alisë

Aliu ngrihet që herët në mëngjes, që të gjèjë mënyrën se si të làrgohet për në punë, pa e parë askush,veçanërisht Ezoja. Kjo e fùndit ndodhet në dritare, nga ku dhe e thërret Alinë për ta përshëndetur. Nga pàniku, Aliu del para një makine, e cila e prèk por nuk e lèndon, duke shpètuar për pak jetën e tij. Pasi shkon në punë, ai fillon gàrimin me dòktor Fermanin, por pa e ditur se ai do gàrojë. Gara nuk zhvìllohet vètëm mes Fermanit dhe Alisë, por mes dy ekìpeve, që në krye kanë Fermanin si dhe Ferdën.

Ndërkohë, Nazllëja bisedon me Açeljën dhe Gylinin, të cilave u thotë se nuk e beson aspak se Aliu mùnd të ketë njohur dikë tjetër, dhe i pyet nëse ato vetë kanë parë diçka kònkrete, me sytë e tyre. As Açelja dhe as Gylini nuk mùnd ta konfirmojnë diçka të tillë, ndaj Nazllë e quan veçse një thàshethem dhe e lë me aq. Edhe pse janë në të njëjtin ekìp, Nazllë me Dorukun gàrojnë me njëri tjetrin. Doruku e kërkon këtë gjë pasi shikon një vetbesim shumë të madh tek Nazllëja, ndaj dhe dëshiron që t’ia ùlë hùndën, sipas tij.

Këtë gàrim mes stafit, vèçanërisht mes Alisë dhe Fermanit, e vëren shumë edhe Belizi, e cila nuk i besonte Tanzhusë kur i tregoi se do gàrojë Fermani me Alinë. Sipas Tanzhusë, kjo vètëm shton perfòrmancën e stàfit dhe spìtalit, duke sjellë rezùltate më të mira por edhe më të shpèjta. Madje, ai shton se Fermanit i ka bërë shumë mirë ndàrja nga Belizi, sepse i ka ardhur shpirti i punës. Gjatë atyre gàrimeve, ndòdhin edhe xhèlozi. Edhe pse Aliu nuk ndihet në gàrë me àsnjë, ai bëhet shkàk që Demiri të ndjejë xhèlozi.

Teksa dìskutojnë me doktoreshë Ferdën ràstin e sapoardhur në spìtal, Aliu jèp një mendim i pari dhe mendimin e tij e përkrah Ferda në çàst sapo ai e shpreh. Ajo e përkrah dhe kònfirmon se do pròvohet ajo pròcedurë që ka menduar Aliu. Ky i fùndit làrgohet për të kryer pròcedurën, ndërsa Demiri pyet Ferdën nëse ndonjëherë e vëren që edhe ai është prèzent dhe mùnd të japë ndonjë ide përveçse të shikojë e dëgjojë, por Ferda e kùndërshton duke i thënë se po e ekzàgjeron dhe po xhélozon më kòt, pa pasur vend.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*