Doktori i Mrekullive/ Doruku ngàcmon Nazllën mbi pàcientët

Doruku dhe Nazllëja interesohen mbi të njëjtin pàcient, por Nazllë shikon që ai ende është shumë i frìkësuar nga opéracioni që do i bëjnë, ndaj i kërkon Dorukut ta mbùlojë ai punën e saj sepse vetë do qëndrojë me pàcientin. Pasi del që aty, Doruku përqesh Nazllën dhe interesimin e saj, duke e quajtur si tepër të dhënë pas pàcientit, aq sa të mendojë se mund të ketë ndonjë pëlqim për të, dhe menjëherë fillon të përmendë Alinë me fqìnjën e tij, për të cilët Nazllëja shprehet me bìndje se ato të dy nuk janë të dashur.

Sakaq, Fermani brenda vetes ende po garon me Alinë për t’i vërtetuar Tanzhusë se ai nuk qëndron poshtë Alisë, ndërsa ky i fùndit nuk di asgjë se çfarë po ndodh dhe vazhdon të ndàjë çdo gjë me Fermanin, në mënyrë tërësisht nàive. Fermani shikon disa djem të panjohur me kamera në duar, të cilët po i drejtohen sallës së opèrimit. Tanzhuja i shpjegon se ka vendosur të mbajë nën vézhgim edhe opèrimin e tij edhe të Alisë, pasi asnjëri prej tyre nuk do jetë aspak i lehtë, dhe dëshiron të qëndrojnë në hìstori.

Fermani irònizon idenë e Tanzhusë, por sërish, nuk mund të kùndërshtojë. Në opèrimin e Fermanit, Nazllë luan një rol kryesor dhe Fermani i ngàrkon asaj më tepër përgjègjësi sesa Nazllë mendonte. Nga ana tjetër, në operimin ku ndodhet Ferda me Alinë dhe Demirin, ky i fùndit është shumë i indìnjuar nga sjellja Ferdës dhe sapo kryen opèrimi, i kërkon asaj  që të mos bëjë më sikur ai nuk ekzìston. Ferda e quan sjelljen e Demirit si një xhèlozi fëmije, por Demiri i sìguron që nuk është e tillë dhe e krahason veten me të.

Edhe pse nuk dëshiron ta pranojë deri në fùnd, Demiri shpreh mendimin e tij se ajo po bën ndàrje, ashtu siç bën Tanzhuja me të. E irrìtuar, Ferda i drejtohet Tanzhusë dhe ai pranon se e ka zgjedhur Ferdën në krye të kìrurgëve sepse e mendon shumë më të lehtë se Fermanin për t’u kontròlluar. Ajo zhgènjehet plotësisht dhe làrgohet e indìnjuar. Nga pas i shkon Belizi, por më kot. Ajo nuk rregullon dot asgjë, veçse përplàsen ende më fort me njëra tjetrën. Pas opérimeve, Aliu përgëzon Fermanin dhe i thotë plot sinqeritet se opèracioni tij nuk krahasohet me atë të Fermanit, për nga shkalla vèshtirësisë. Në çast, ndjenja garës brenda Fermanit, zhdùket.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*