Doktori i Mrekullive/Doruku dhe Aliu ndërmarrin një rrèzik të lartë

Doruku ndodhet me Alinë në dhomën e asistentëve, kur nis ta ngàcmojë për fqinjën e tij, Ezon. Sapo Aliu bëhet gadi t’i shpjegojë se mes tyre nuk ka àsgjë por ai e ka kèqkuptuar të gjithë situatën, një infermiere làjmëron Alinë se Ferdi ka pësuar sërish krìzë. Që të dy së bashku shkojnë për ta kòntrolluar dhe frìkësohen nga gjèndja tij. Sipas asaj që kònstatojnë, Ferdi nuk prèt àspak por duhet të mèrret menjëherë në sàllën e opèrimit. Doruku i kujton që rrèziku i atij opèracioni është aq i làrtë, sa Ferdi edhe mund të vdèsë.

Megjithatë, Aliu e mèrr përsipër, duke qenë i vètëm me Dorukun dhe ndìhmën e infermierëve. Doktor Tanzhuja dhe doktor Fermani, në ato momente ndodhen në sallë opèrimi ku kanë para duarve zonjën Hatixhe, të cilës do i vendosin zemrën e dytë. Opèrimi i Dorukut dhe Alisë zhvillohet në hèshtje dhe të vetëm, derisa e mëson doktor Adili dhe u bashkohet menjëherë, ndërsa opèrimin që po kryen Fermani me Tanzhunë, e ndjèk një numër i madh njerëzish,nga dhoma e vèzhgimit, sepse është diçka shumë e rràllë.

Që të dyja opèracionet përfùndojnë me sukses dhe Tanzhuja fton Fermanin të mendojë një emër për t’ia vendosur pròcedurës së opèrimit që ai gjeti për herë të parë në historinë e kìrurgjisë, por Fermanit nuk i intèresojnë àspak shtýpet për mèdiat dhe fàma që mùnd të fitojë,ndaj ia lë gjithë rèklamën Tanzhusë. Ky i fùndit, del para të gjithë gàzetarëve, dhe tregon se si ia kanë dalë mbanë. Ato pyesin se çfarë do ndodhë me gjýqin që po i hap Sevilaj, por Tanzhuja që ndihet se ka çdo gjë nën kòntroll, nuk përgjigjet.

Paralelisht, edhe Belizi po intèrvistohet për opèracionin e Ferdit. Ajo u bën thirrje të gjithëve që të kòntribojnë, sepse jo të gjithë fëmijët e kanë mùndësinë e Ferdit, por shumica e fëmijëve të sèmurë si ai, hùmbasin jetën ende pa u bërë 2 vjeç, për shkak se nuk mùnd të blejnë hapat që janë tepër të shtrènjtë. Belizi fton njëherë nënën e Ferdit dhe më pas Alinë për të folur, por ia ndàlon të folurën sapo ai mèrr të tregojë se pa ilàçe, as opèracioni nuk kryen punë dhe ilàçet kùshtojnë shum. Belizi mèrr sërish mikrofonin dhe vazhdon të bëjë thìrrje që të gjithë të dhurojnë. Atë e shikon Fermani plot zhgènjim, gjë që dhe ia shpreh.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*