Doktori i Mrekullive/Demiri pranon dashurinë për Nazllënë

Açelja është fíksuar në falenderimin që i bëri Demiri asaj, për pùthjen që ajo i dha. Për këtë arsye, shkon pranë tij dhe kërkon llogari. Demiri kérkon fàlje dhe jùstifikohet duke thënë se ka qenë térësisht pa gjumë. Duke mos parë rrugë tjetër që Açelja të mos thurë éndrra më kot, Demiri i rréfén që ai është i dashuruar me Nazllënë, që prej ditës së parë që ka fillùar punë në atë spítal. Ai është mëse koshient që nuk do e ketë dashurinë e saj, por sërish, nuk mùnd të héqë dorë. Mes lotësh, Açelja i kërkon atij të làrgohet.

Ndërkohë, vetë Nazllë víhet me shpatulla pas muri nga ana e Tanzhusë. Ai ndàlet për ta pýetur se si qéndron çéshtja e hùmbjes së pacientes Ajsun. Tanzhu e pyet një nga një për etàpat që ajo ka pràktikuar në ndíhmën e parë që i ka dhënë, dhe Nazllë génjen duke pòhuar edhe për kòntrollin e frýmëmàrrjes. Më pas, Tanzhu kërkon të dijë nga ajo se përse e ka shikuar të névòjshëm të rézérvojë tek psíkòlogia e spítalit. Duke mos patur përgjigje për t’i dhënë, Nazllë e anùllon rézérvimin në prézencë të Tanzhusë dhe thotë se e pàska bërë gàbimisht.

Nga ana tjetër, Fermani dhe gjithë kolegët shqýrtojnë rastin e Ademit por nuk arrijnë të gjéjnë një zgjídhje për të. Kështu, Fermani shkon pranë nënës së tij teksa Ademi po flen dhe shumë i mérzitur, i trégon se për Ademin nuk ka asnjë zgjídhje apo shpétim. Nëna e tij nuk ka se çfarë të bëjë tjetër vetëm se të prànojë fatin. Për t’i gëzuar, pranë u shkòn Demiri i cili ka sjellë një dhuratë për Ademin, një lòjë të vogël. Pas Demirit, atyre u shkon pranë Aliu, i cili me lodrën në dorë, arrin të gjejë një mendim për zgjídhjen e Ademit. A do ia apròvòjë Fermani méndimin?

Ndërsa tek pacienti tjetër i vogël, Tameri, vijojnë të gjéjnë të gjithë pròbleme si pasòjë e nënës së tij. Ajo nuk prànon se djali saj ka nevojë të òperòhet dhe kërkon vetëm t’i ndryshojnë antíbíòtikët për témpératurë. Nazllësë do i duhet t’i bëjë një gjilpërë në serum, dhe shikon që e ka hùmbùr kòntròllin në duart e saj, si pàsojë e strésit që ka përjétuar dhe po përjéton që prej ngjàrjes së trishtë me të ndjérën Ajsun. Vetë Tameri i vogël, nuk mund të dùrojë gjithë trýsninë mbi kokën e tij dhe ia mbàth nga spítali.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*