Doktori i Mrekullive/ Çejla bëhet xhéloze për Demirin

Në spìtal ka shumë rregulla që duhen të ndíqen pavarësisht sa i aftë mund të jesh si mjek, por mesa duket Aliut do i duhet shumë kohë për ta kuptuar këtë. Duke ecur nëpër korridor ai sheh që në njërën nga dhomat e pacìcntëve shtrihet një djalë i vogël i cili po vjédh shumë. Kjo tërheq vëmendjen e Alisë i cili afrohet menjëherë. Nga Pyetjet që i bën prindit të fëmijës, Ali kupton se operàcioni i djalit nuk ka shkuar siç duhet dhe për më tepër këtë nuk e kanë vënë re. Brena pànikut ai i thotë doktor Fermanit se fëmijët shérohen menjëherë dhe nuk mund të vjédhin pasi janë operùar por Fermani i thotë që nuk ka të drejtë të ndërhýjë në pacíentin e një doktori tjetër.

Sakaq, një tjetër pacíente në moshë e cila nuk duket se do ketë shpresë pas opéracíonit, i lutet doktorëve që të mos e opérojnë fare pasi nuk do që të vdésë para dasmës së së bijës. Nazllë i premton se operàcioni do shkojë krejtësisht mirë dhe i suksesshëm. Menjëherë përgatitet salla dhe Fermani me asistentët e tij, fillojnë operàcionin e zonjës. Fillimisht gjendën të pashpresë por idea e Nazllësë do i japë drejtim për në rrugën e duhur.  Teksa ndodhet në operàcion, Fermani shikon se Ali në mendjen e tij ka fùtur vogëlushin të opérohet në një tjetër sallë.

Duke mos patur aspàk besim në aftësitë e Aliut, Ferman merr përsipër që të krýej të dy opéracíonet njëherazi. Bashkë me ndihmën e asístentëve dhe me oríentímin e Aliut duke gjendur digànozeën e saktë ai arrin mrekullisht ti kryej te dy Opéracíonet. Te dy pàcientët dalin shëndosh e mirë nga sallat e opérimit. Edhe pse idea kryesorë dhe zbulimi i saktë i sëmùndjes ishte falë Aliut ai líhet në hije dhe duke mos u vlerësuar aspak.

Nga ana tjetër, Demir mùndohet të bëjë për vetë Nazllënë edhe pse ajo dukshëm i ka sytë tek Fermani. Duke shkuar shumë herët në mëngjes në punë Demir i përgatit asaj një mëngjes romantik. Ndonëse Nazllë e vlerëson shumë, sapo e thërrasin për në sallë me Fermanin ajo làrgohet pa menduar për Demirin. Kësaj skéne i xhélozohet shoqja e saj me të cila ndan edhe shtëpinë, Çejla e cila për vete ndjén për Demirin, por ky i fundit nuk arin ta kuptojë këtë. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*