Doktori i Mrekullive/ Belizi pérzé Këvëllxhëmin nga spítali

Pàcientat që vijnë në spitàl, janë të lénduar shumë në trup, në mënyra tepër të ndrýshme. Mes tyre, është një vajzë e re e cila është djégur e tëra gjatë gjithë trupit, por ka shpétuar në fýtyrë. Tanzhu i afrohet, shikon gjéndjen dhe më pas e lë në patronazh tek Demiri, duke i kùjtuar se sa i kùjdesshëm duhet të jetë pasi është nën vëzhgim. Demiri pérpiqet për më të mirën e tij por gjéndja e vajzës është krítike. Ajo kërkon të shohë veten në pasqyrë dhe qàn me të madh nga pamja.

Doktor Tanzhu thérret Demirin pranë vetes. Sapo Demiri merr të jùstifikohet për të thënë se çdo gjë deri më tani ka shkuar shumë mirë dhe nùk ka gàbuar, Tanzhu i bën një test të vogël. Ai e pýet mbi pacientët e fùndit që ka kùruar dhe është marrë me to, por Demiri mbetet pa përgjigje pasi asnjërit prej tyre nuk ia ka memorizuar emrin dhe mbiemrin e saktë si dhe diàgnozën. Nga ana tjetër, doktor Adili provon të lëvdojë Alinë para Fermanit por e shikon që diçka nuk ecën dhe i premton Fermanit se do e zbùlojë se ku e ka konkretisht problemin me Alinë.

Më pas, pasi gjéndja qetësohet paksa, doktor Tanzhu i përmend doktor Adilit martesën e Fermanit dhe Belizit por kupton që ai nuk është aspàk në dijeni, pasi Adili thotë me bindje se në një rast të tillë, ai do ishte infòrmuar i pari nga ana Belizit. Sapo shikon Belizin, doktor Adili e ndàlon dhe e pyet se për çfarë po flitet mbi martesën e saj. E zënë ngùshtë, Belizi i premton që do ia sqarojë si qëndron puna dhe làrgohet me të shpejtë. Me të ikur që aty, Belizit i del para Këvëllxhëmi.

Ajo i kérkon llògari se çfarë po bënte deri në atë orë ndërkohë që i gjithë spítali zíente nga një ùrgjencë e rrallë. Pasi ia bën të qartë që e ka kuptuar se ka nxjerrë fjalë mbi martesën e saj me Fermanin, Belizi urdhéron sigùrimin e spitalit që ta nxjerrín Këvëllxhëmin nga spítali dhe për atë natë, të mos e lejòjnë më që të hyjë. Nga ana tjetër, ndër të gjithë, edhe Nazllë është ajo që po bën një punë shumë të madhe dhe të palòdhshme. Ajo kërkon nga dòktor Fermani që të marrë së pàku një përgëzim, por nuk e merr dòt. 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*