Doktori i Mrekullive/ Belizi bíe në kùrthín e njérkës

Nëna e Tamerit pranon që i biri të bëhet opéràcion, pas bisedës emocionale që ajo bëri me nënën e Ademit. Me lòt në sy, ajo kërkòn fàlje nga i biri për të gjitha ràstet kur e ka nxítur pa dëshirë, i kërkòn Nazllësë që ta bëjnë opéràcion një minutë e më parë, dhe përménd se i détýrohet Alisë një kërkim fàljeje. Që aty, Nazllë shkon në takimin me psíkòlogen, nga e cila rikujton se ajo qéndron gjithnjë e fortë, hiqet se nuk ka ndodhur asgjë por kështu démton veten e saj të bréndshme.

Ajo ka névòjë t’i flasë gjërat që e fríkésòjnë dhe këtë e bën me Alinë. Ky i fùndit, i sùgjéron që të bëjë opérim Tamerin por Nazllë ka fríkë se mos bén diçka gàbim dhe rrézíkon djalin e vogël. Sipas Alisë, në këtë mënyrë, ajo po héq dòrë nga ëndrra saj e pérhérshme për të qenë një kírùrge, dhe, për ta bindur, i jép shémbullin e vetes së tij. Ali përménd që gjithnjë është përqéshur, dhe askush nuk i ka bésuar, por ai sërish nuk ka héqur dorë nga dëshira për të qénë një kírùrg dhe ende nuk ka bërë asnjë gàbim.

Kështu, të dy së bashku dàlin pàra doktor Fermanit për të kérkuar léje për të qénë pròtagònistët e opérímit të Tamerit. Nazllë shpréhét se nëse nuk do hyjë në opéràcion, nuk do mùndet të mbàjë në dorë më asnjë bístùri, ndaj Fermani prànon. Ndërsa Ali, i kùjton që deri më atë ditë, nùk ka bërë asnjë gàbim në opéríme, si dhe ka mësuar të kríjòjë màrrédhénie me njerézit. Ali prémton që nëse nuk do ia dalë në këtë opérim si asistent kryesor, atëherë do pranojë ta transferojnë në çdo séktor tjetër dhe do héqë dora nga ëndrra kírùrgjísë.

Fermani pranon dhe së bashku me Nazllënë dhe Alinë kryejnë me sukses opérimin, ku idenë thémélore e jep Ali, duke mos i démtùar aspak kòrdat zanòre Tamerit. Ai do mundet të këndojë sërish. Ashtu si Tamerit, edhe Ademit i shkon òpérimi më së miri. Ràpòrtàzhin për të, do e jàpë vetë Belizi, màdje së bashku me Këvëllxhëmin. Ajo pyet në fund gàzétarin nëse ai do përméndë Fermanin apo Alinë, por ai thotë se do e shohin në làjm pasi të publikohet. Belizi nuk është në dijeni të kùrthit që ka rénë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*