Doktori i Mrekullive/ Belize që e pranoi Alinë në punë

Fermani i jep detyra të tjera Alisë, duke u mùnduar ta mbajë me punë, stabil por edhe pa patur frìkë se do ngatérrojë ndonjë gjë. Ai e këshíllon të jetë i butë me pacìentët dhe të mos i frìkësojë duke ua thënë gjërat aq troç në sy. Për símptomat më të vogla, Ali kërkon që të bëhen të gjitha testet e trupave të njerëzve. Kjo do shkàktojë shqétësim edhe në laborator. Ankesat do mbërrijnë deri tek Tanzhu i cili thërret Fermanin për t’i thënë ta ndàlojë këtë çménduri.

Në njërën nga rastet e pacíentëve, ndodh që prindërit të mos jenë dakord me testet që i bëhen fëmijëve. Babai vajzës mendon se vajza saj thjesht po llàstohet dhe nuk ka asgjë për tu shqetësuar. Ali nga ana tjetër insiston të bëhen anàlizàt pasi dhìmbja e barkut e vajzës nuk po pushon. Nisur edhe nga ankesat e tjera e sidomos të doktor Tanzhusë, Fermani ndërhýn duke i thënë se nuk është e nevòjshme t’i mbàjnë me zòr prindërit e vajzën për t’i bërë testet. Kështu, ato làrgohen. 

Pas ikjes së tyre, doktor Ali vazhdon të studiojë çështjen e vajzës.  Ai kupton díagnízën që ajo ka, si dhe rrezìkun që i kànoset. Menjëherë ai niset për tek shtëpia e vajzës, adresën e të cilës e mérr në formularin e të dhénave që kanë plotësuar kur janë paraqítur në spítal. Ai tròket në derë dhe i thotë babasë së vajzës që është çështje imediate dhe duhet me doemos të shkojnë në spìtal. Ai nevrìkoset shumë që u ka shkuar deri në derë dhe telefonon spìtalin për t’i treguar për doktorin e tyre.

Lajmi shkon në zyrën e Belizit, pranë së cilës ndodhet doktor Adili. Ky i fundit, i gjendur i pashpresë mbi përmirësimin e Alisë, bën gati plàçkat e tij në punë dhe shkruan letrën për dorëheqje. Nga ana tjetër, vajza në shtëpi bie në gjendje të fikët dhe menjëherë bashkë me prindërit e Alinë shkojnë në spítàl. Ndërhyrja e Alisë ishte shumë me vend dhe prindërit e falënderojnë pa u ndàlur për insístímin e tij. E gjithë mërzia e Belizit dhe Adilit kthehet në lumturi nga devotshmëria e madhe e Alisë në punë.  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*