Doktori i Mrekullive/Aliu nuk i trégòn dot Nazllës për gàbímin e saj të réndë

Do jetë bashkëshorti i një të àksídéntùare të hùmbùr, që do vérejë se ajo mùngon. Ai zgjòn alarmin dhe i bën të kùptojnë që ajo ka mbétur énde në zonën e aksidentit. Nzallë, e shoqëruar nga ínférmíer Gyneshi, shkojnë menjëherë në vendin e àksídéntimit, për të marrë që aty zonjën e léndùar. Fàkti që është natë, ua véshtirëson më tépër kérkimin, por me shumë ngùlm dhe vémendje, Nazllë arrin ta dàllojë e para se ku ndodhet e shtrirë pa ndjénja pàcientja.

Ajo ka névojë për një ndérhýrje të parë, para se t’i lëvizet trùpi që aty ku ndòdhet. Ndërhýrja, është tepër e vështirë dhe Nazllësë i duhet shumë kùrajo që ta bëjë. Ajo e bën dhe mendon se tashmë çdo gjë është në rregùll për t’u dérguar në spital. Të gjithë e përgëzojnë me dùartrokitje dhe nisen së bashku. Ato mbërrijnë në spítal, ku príten në hyrje nga doktor Ali dhe doktor Adili. Ali sùgjeron òpérim, pasi nuk di më asnjë fjalë tjetër çfarë të thotë, sepse e ka dàlluar që Nazllë ka bërë një gàbim.

Nazllë, e shoqëruar nga dòktor Adili, kryen opéràcionin, por ato nuk ia dàlin. Pacientja hùmbet jétën në dùart e tyre. Kjo do jetë një píkéllim për Nazllënë, edhe pse ende nuk e di që ajo ka një pjesë të fàjit. Dhémbjén e hùmbjes së pacientes,zgjedh që ta ndajë me Alinë. Ai nuk shpréh aspàk çùdi, përkùndràzi, i thotë se e dinte që do shkonte kështu. Kjo e çùdit së shumti Nazllënë, e cila kërkon një shpjégím nga Aliu, por nuk e mérr dòt. Ai làrgohet menjëherë.

Nga ana tjetër, pàcientja që ka màrrë përsipër Demiri, do i dòhet të krýejë 3 òpérime dhe sërish do i mbésin shumë shénja në trùp. Demiri kërkon që të kërkojë ndihmë nga spítàlet por i bëhet pengesë doktor Tanzhu. Ai përménd se kjo është e pàmundur, se është tépër e shtrénjtë dhe sígùrimi i shéndétit nuk e mbùlon diçka të tillë. Por, Demiri gjen një mënyrë për ta bërë të mùndur atë òpérim. Askush nuk e di që ai po génjén kur thotë se ka gjétur një mùndësi në Londër, e cila e ofròn këtë òpérim në fòrmë bàmirësie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*