Doktori i Mrekullive/Aliu dhe Adili përjetòjnë përbàllje të réndë

Një nga shumë pàcientë që shtrohen në spítalin Berhajat, ka dhémbje të mëdha në bark, por ende nuk i është bërë díagnoza. Pranë tij ndodhet i biri, i cili prej shumë vitesh ka jetur në emigrim, në SHBA. Ai i tregon për një vajzë amerikanë që ka njohur dhe për të cilën është entùziast, por i ati ia ndérpret bisedën, madje kërkon që ai të dalë jashtë pasi nùk e do pranë vetes.

Këtë nuk e kanë dòktorët në dorë, por, ato làrgohen për tu rikthyer sërish në dhomën e tij pas pak orësh. Mjekët arrijnë të marrin në dorë disa përgjigje anàlizash, për të cilat nùk janë aspàk të kënaqur, ndaj i kërkohet që t’i bëhet një biòpsi. Lajmina ia transmeton Demiri. Këtë të fùndit e kërkon djali i pacientit, i cili shpreh nevòjën për ndíhmë pasi nuk di si t’a bindë të atin se sa i pénduar është. Demiri i thotë se çfarëdo që të véndosë, duhet ta bëjë shpejt pasi mund të mos ketë kohë. I ati rrézikon të jetë i sémurë me kàncer.

 

 

Sakaq, një pàcient, një djalë i vogël që do shtròhet në spítal, quhet Kerem dhe është sòzi e vëllasë së ndjerë të Aliut. Ky i fundit trònditet nga ajo që shikon, por sërish e përmbàn veten. Pàcienti është një djalë shumë i sjellshëm, të cilin e takon edhe doktor Adili. Ai dëshiron ta flasë me Alinë këtë ngjàshmëri kaq të madhe,por Aliu e ndérpret. Ai kërkon ta shohë vetëm si pàcient. Gjéndja e Keremit të vogël rrézikon të jetë shumë sérioze. Aliu ia trànsmeton prindërve këtë làjm, por kupton që ato kanë qenë në dijeni edhe më parë.

Ndërkohë, Tanzhu thërret Demirin në zyrën e tij. Në mùngesë të Fermanit, ai është përgjegjësi i Demirit, ndaj i kùjton se po e vézhgon me sy shumë krítík. Ai nuk e ka hàrruar pàcientin që i vdíq një vit më parë, ndaj bën mirë të rùhet, përndryshe do e héqë nga puna. Nga ana tjetër, Gyneshi simpatizon çdo ditë e më tepër Gylinin dhe kërkon ta bíndë e ta bëjë për vete. Me shumë insístim, ai arrin të marrë një ‘po’ nga Gylini, për të shkuar së bashku në teatër.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*