Doktori i Mrekullive/ Ali ténsiònohet nga e vérteta e pathénë

Sapo vérehet mùngesa e një pàcienteje në spítal, Nazllë dhe Gyneshi dalin me të shpejtë për ta kérkuar në vendngjàrjen e àksidentit. Tashmë është natë, është errésirë dhe kérkimi i një personi pa ndjénja në mes të një pylli, është mëse i véshtirë. Por, duke kérkuar me shumë vémendje, Nazllë arrin ta gjéjë se ku është. Plàga e zonjës është shumë e théllë dhe e ndérlikuar, por Nazllë arrin të bëjë një ndérhyrje të parë shumë të kòmplikuar, duke ia dalë me sukses. Ajo dérgohet menjëherë për në spital.

Me të mbërritur në spítal, dòktorët e parë që e presin janë Adili dhe Aliu. Ky i fùndit, véren që Nazllë ka bërë diçka gàbim. Ajo merr të kònsùltohet me të për opérim, por koha është shumë krítike dhe Ali nuk mùndet dot të flasë nga pàniku që e zë. Ai pròvon të flasë por nuk arrin dot të gjejë fjàlët për të mos e thënë të vértetën pa e ménduar, sepse e di mérzinë që do përjétonte ajo. Një pakùjdesi shumë e vògël, një hàrresë minímaliste që Nazllë ka bërë në ndérhyrjen e parë, do shkàktojë dém të parikùperueshëm.

Ali làrgohet vetëm duke thënë se duhet operùar, por nùk flet asgjë më tepër. Operàcionin e zhvillòjnë Adili dhe Nazllëja, së bashku me asistimin e Selvit. Megjithatë, nuk ia dalin që ta shpétojnë pàcienten që kanë në duar. Ajo ndérron jetë në sàllën e operàcionit. Ali ishte mëse i bindur se kështu do shkonte ai operàcion, dhe bindjen e tij e shpreh edhe me Nazllënë pas opérimit. Ajo nuk e kùpton arsyen përse Ali ishte kaq i bindur dhe kërkòn një shpjégim nga ai, por Ali largòhet me nxitim pasi nuk mund ta génjejë në sy.

Ndërkohë, Demiri vijon të pérpiqet sa më tepër për të krijùar màrrëdhënie me pàcientët dhe të mos jetë i ftòhtë, gjë për të cilën ka marrë shumë krítika nga kolegët e tij. Pàcientja me të cilën ai po merret, është vajza në moshë të re, të cilës i është djégur trupi gjatë atij aksídenti. Operàcionet që do i bëhen asaj do i rregùllojnë pjesërisht trùpin dhe do i shpëtojnë jetën, por shumë pjesë të tjera të trupit do mbeten me shenja të djégure. Demiri vjen pranë saj dhe Tanzhusë me làjmin se një spitàl londonez ka màrrë përsipër spònsòrizimin, por askush nuk e di që ai po génjen.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*