Doktori i Mrekullive/ Adili ndàn të njëjtin shqétësim me Nazllënë

Doktor Adili shkon pranë Nazllësë. Ai e pyet mbi veprímet që ka bërë në ndihmën e parë që i ka dhénë të ndjérës, para se ajo të vdíste në spítal. Nazllë i tregon, por Adili e pyet disa herë nëse ia ka kòntròlluar frymëmarrjen. Ajo fillon të dýshojë në vete dhe nuk mùnd të japë përgjigje të saktë, ndaj Adili i tregon se çfarë ka kònstatuar Aliu menjéherë sapo ajo ka hyrë në spítal me pacíenten. Nazllë ndjén një dhémbje shumë të madhe në shpirt, dhe nuk ndàlon duke qàrë. Doktor Adili, të cilin ajo e admíron, i tregon se edhe ai e ka kaluar një ekspéríencë të tillë.

Një pacíente e tij që ishte konsíderuar e vdékur, është marrë në dorë nga doktor Adili, por nuk ia ka dalë ta shpëtonte, për një hàrresë fare të vogël. Ai e pohon se ajo bréjtje ndérgjegjeje e ka shoqéruar gjatë gjithë jetës, por megjithatë ka ecur para dhe ka vazhduar profésionin, duke shpétuar qindra jetë të tjera. Doktor Adili i thékson Nazllësë se këtë nuk duhet ta dijë askùsh, as Fermani. Nazllë niset për në shtëpi pasi shikon Adilin pranë bashkëshortit të të ndjérës, duke i dhénë lajmin e hídhur. 

Sakaq, Tanzhu ndàlon Demirin në korídor të spítalit. Ai i tregon se ka bërë disa kërkíme dhe ka mësuar se babai tij është tepër i pasur, ndàj, i sugjéron që t’i kërkojë babait të blejë një spítal dhe të luajë atje rolin e dòktorit, meqë ka génjyer për spònsòrizònim e Defnesë. Kjo e fundit, është opéruar nga dhurími i parave që ka bërë Sulejmani, babai i Demirit. Tanzhu e cilëson Demirin si të llàstuar dhe làrgohet duke i lënë të dijë se është nén vézhgim. Mërzínë e Demirit e véren menjéherë Açelja.

Ajo shkon pranë tij, e dëgjon çfarë ka për të thënë dhe ia ‘mbýll gojën’ duke e puthur. Açelja i kujton se ai nuk do jetë asnjéherë vetëm dhe më pas ikën. Ndërkohë, Fermani shkon pranë Belizit pas krítíkave të Tanzhusë duke u shpréhur se nuk mùnd ta dùrojë më as atë dhe as thashéthémet që énden nëpër spítal, mbí martesën e tij me Belizin. Kjo e fundit, i rréfen se ato thashéthéme i ka nxjérrë vete, dhe i tregon se si ka ndodhur e gjitha. Fermani buzëqesh dhe e përqafon, duke e kthýer situatën në shýka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*