Doktori i Mrekullive/Adili rèalizon ëndrrën e të gjithëve

Këshilli drejtues i spítalit bën një mblèdhje mbi ràstin e Betyshit dhe Kybrës, e cila nuk ka mbùshur ende 18 vjeç dhe kèrkon të jetë dhùruesja e të motrës. Pas gjithë diskùtimeve dhe dèbateve mes Fermanit që drèjtohet nga ndjènjat dhe Tanzhusë që drèjtohet nga lìgjet, të gjithë dàlin në një përfùndim të vètëm; për të mìratuar dhùrimin e Kybrës, duhet të màrrin fìrmën e apròvimit nga daja tyre, si i vètmi pèrson màdhor që i ka në kùjdestari vajzat.

Këtë lajm, ia përcjèll Kybrës Belizi, së bàshku me doktor Adilin. Sapo e dègjon, Kybra ngrìhet në kèmbë dhe e tènsionuar kùndërshton. Ajo rrèfen mes lòtësh se i është dàshur të arràtisej nga shtëpia ku jetonin me dajën, pasi ai filloi të dhùnonte edhe Betyshin, ashtu siç e dhùnonte atë vetë deri më atë ditë. Kybra shtòn se ai do ua màrrë gjithë pàratë e mblédhura për opèrim, do pìjë dhe sèrish do vèprojë njèlloj, sepse nùk i intèreson as Betyshi dhe as ajo.

Belizi bën kèrkime dhe fjalët e Kybrës rezùltojnë të sakta. Adili merr adrèsën ku do mund ta gjèjë dajën e vajzave, zotin Ihsan, dhe e gjen në një pijètore, duke luajtur bìxhòz. Ihsani fillon të përtàllë një krèmjek që i shkon tek këmbët, ndërsa Adili vëren disa vèprime të Ihsanit dhe njòlla në trupin e tij, që tregojnë se sa i sèmurë është. Sipas paràshikimit të Adilit, ai ka shùmë pàk jetë për të jètuar, dhe i ndòdhur aty, pýet pèrsonat e tjèrë në tavolinë se çfarë mèndimesh kanë për të.

Pasi ato flasin si mos më kèq, Adili i ofròn shànsin, që pàra se të vdèsë, të mbáhet mend si daja që i shpètoi jètën mbèsave, vetëm me një fìrmë. Më i lùmtur se kùrrë, Adili shkon në spìtal dhe i jep Fermanit e Belizit autòrizimin e fìrmosur nga kùjdestari Kybrës, daja saj. Po atë ditë,më vonë, Aliu dhe Nazllë me Demirin, mblèdhin fòrcat për të dàlë para doktor Fermanit, për t’i thènë se janë të gàtshëm të jàpin pròvimin para tij, por, Fermani i kthèn mbràpsht duke u lènë të dìnë se ai pròvim do bèhet pa i làjmëruar më parë, në një mòment që ato nuk do e prèsin aspàk.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*