Doktori i Mrekullive/Adili ngre spìtalin në këmbë

Një mbledhe e bërë në spítal, do ndèzë gjàkrat sërish. Fermani kërkon të mos mérret parasýsh mosha e Kybrës sepse rrezìkohet jeta e Betyshit, por, rrègullat trègojnë që Tanzhu dhe Këvëllxhëmi kanë të drejtë në këtë ràst, që nuk bìen dakord ta opèrojnë, duke pasur pròblemin e rrèzikimit të mbýlljes së spìtalit, për papërgjègjshmëri ndaj mìnorènëve. Një nga pèrsonat prezentë, psìkologia, fton që ta marrin Kybrën në një sèancë për të dìtur nëse kèrkon të jetë dhùruese për Betyshin apo për të lènduar vèten.

Asnjë nga zgjìdhjet e tyre nuk ia dèl, ndërsa Aliu që ndòdhet pranë Betyshit, nuk arrin t’ia thotë që nuk do opèrohet,sepse nuk dëshiron ta shùajë gjithë entuziasmin e saj dhe ëndrrat që ka thùrur. Adili dhe Belizi ftojnë Kybrën, për të diskùtuar zgjìdhjen që kanë gjètur. E vètmja gjë që duhet, është të marrin lèjen nga daja i vajzave, si i vètmi pèrson që ka autòritet mbi to, pasi prindërit u kanë vdèkur. Menjëherë sapo e dègjon, Kybra mbùlohet nga djèrsët dhe kùndërshton.

Ajo trègon se daja saj është shumë i dhùnshëm, ua mèrr të gjitha pàratë për të pìrë dhe nuk i intèreson aspak Betyshi ndaj nuk do e apròvojë opèrimin. Adili mèrr të dhènat e dajës së vajzave, Ihsanit, dhe shkon vetë në pijètoren ku mendon se do e gjèjë. Ai është ashtu siç Kybra e pèrshkroi dhe menjëherë rèfuzon Adilin të fìrmosë lètrën që i ka sjèllë. Adili vèren disa shènja në fytyrë dhe duart e tij dhe e paràlajmèron se për shkàk të pìjes, jeta tij do màrrë fùnd shpejt, ndaj e vë atë në pòzitën më të vèshtirë.

Duke pýetur burrat e tjerë se çfarë mèndojnë për të, ai i trègon se çfarë do lèrë nga pas kur të mbýllë sytë, dhe i jep opsìonin që së paku, të bëhet hèroi i mbesave të tij. Adili kthèhet në spìtal me letrën e fìrmosur nga Ihsani dhe Betyshi do mund të opèrohet dhe t’i shpètohet jeta. Sakaq, Aliu, Demiri dhe Nazllëja màrrin gùximin t’i thònë dòktor Fermanit se janë gàdi të jàpin pròvimin e mèmorizimit të ràsteve të pacìentëve,por, Fermani i shòkon duke u thënë se pròvimin do ua bèjë në një mòment kur ato të mos e prèsin fare, pa i làjmëruar më parë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*