Doktori i Mrekullive/Açelja ndërprèt lumturinë e Nazllës

Fermani mëson se Aliu ka tèntuar të kryejë një opèrim duke mos pasur àsnjë mjek rreth vetes por vetëm veten dhe Dorukun. Opèrimi i Ferdit ishte shumë i kòmplikuar dhe kjo shton ende më shumë nèrvozizmin e Fermanit. Sipas Fermanit, Aliu po e shkèl me këmbë, dhe këtë Aliu e pohon, duke e shòkuar Fermanin më shumë. Aliu shton se vètëm me doktor Fermanin ka një sìguri tòtale që nuk ia jep àskush tjetër. Ai është i bìndur se nëse diçka do e bëjë duke e pasur Fermanin pranë, çdo gjë do rrègullohet, sepse i beson me sy mbýllur.

Pas bisedës me shumë pèshë që Fermani konsùmon me Alinë, ai shkon pranë Nazllës, për ta përgëzuar. Fermani e fton të jetë dhe ajo kryeasistente, së bashku me Alinë dhe Nazllëja pranon me shumë kënaqësi.Sipas Fermanit, ajo është shumë kòrrekte në punë dhe shumë e saktë në diàgnoztifikimin e sèmundjeve dhe plotëson çdo krìter për ta mèrituar atë vend. Ndërkohë, Açelja me Demirin, Gyneshin dhe Gylinin, dìskutojnë se si do ia thonë Nazllës që Aliu po njihet me një vajzë tjetër, në një kohë kaq të shpèjtë.

Demiri sùgjeron që Açelja të mos e mùndojë por t’ia thotë menjëherë. Açelja bashkohet me Nazllën për të shkuar së bashku në shtëpi. Gjatë gjithë rrugës, Nazllë ndàn me të lumturinë e madhe të pòstit që doktor Fermani i dha. Sapo Nazllë shprehet se është shumë e lumtur dhe mirënjohëse e nuk kërkon gjë tjetër nga jeta, Açelja ‘shpërthen’ duke i thënë se Aliu po njihet me një vajzë tjetër. Nazllë shtànget e tëra dhe ngèlet në vend, duke mos e përballuar dot atë lajm që i dha Açelja, me shumë vèshtirësi edhe ajo për vete.

Sakàq, në spìtal, mes Fermanit dhe Tanzhusë zhvillohet një dèbat i lehtë, por me shumë pèshë, sepse sipas Tanzhusë, Fermani nuk është një kìrurg shumë i mirë, po të mos ishte për ndìhmën që i jep Aliu. Ai shtòn se Fermani do ishte i njëjtë me të gjithë të tjerët dhe nuk do vërehej po të mos kishte Alinë gjithnjë pas vetes. Fermani kùndërshton, edhe pse Alinë e ka shumë përzemër, por tashmë i duhet të qendrojë përballë tij sepse Tanzhuja làrgohet duke i thënë se do prèsë që Fermani t’ia vërtetojë me vepra se është më i mirë se Aliu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*