Ngjàrjet me dínamíke që príten të ndodhin në ‘Osmani’

Seriali Osmani ka nisur sezonin e dytë dhe padýshim shumë ngjàrje dinàmike do të ndodhin këtë sezon. Si fillim ajo që bëri më shumë bùjë është ardhja në fis e Ertugrul Beut. Pikërisht ardhja e tij do të pàsohet nga djali i tij Savçi Beu, ku mesa duket ka ardhur me synime të qarta për tu bërë ai Beu i ardhshëm i fisit. Në javët në vazhdim do ndodhin shumë ngjàrje që do tròndisin jo pak situatën në fis e aq më tepër të Osmanit. Si fillim do jetë urdhéri i Ertugrulit ku si udhéqéqësin e ushtàrëve do làrgojë nga detyra Osmanin dhe do véndosë Savçi Beun.

Tekfur Nikola dhe Ertugrul Beu bíen dakort për Armëpushim por Tekfur Nikola e prísh këtë gjë duke plàgosur rénde Gyndayzin. Pas kësaj ngjàrje, ai arrín të bàstísë kalanë e Kullaxhisarit ku Osmani dhe trímat e tij arrítën ta pùshtonin pas vràsjes së Sofias. Një tjetër personazh që do të rikthéhet do të jetë edhe Bamsi Beu i cili duket qartë se është plakur shumë por ai do vazhdojë ta mbéshtesë Osmanin.


Një tjetër pikë kýçe do jetë edhe dalja në skénë e Gejhatunit, të parit të Mongolëve i cili do me doemos të shkàtërrojë turqit. Yavlak Hasani bën një lojë të písët për të fùtur në kùrth Osmanin së bashku me Monken (djalin e Gejhatunit) por nuk ia arrín. Gejhatuni tashmë ka dhéne ultímatumín e tij Kajive se nëse nuk dorézojnë djalin e tij shëndosh e mirë ai do shkàtërròjë fisin njëherë e mirë me ushtrínë e tij. Në këtë mísion do niset Savçi Beu i cili merr bekímin e Ertugrulit.

Osmani i kërkon babait të tij që ta lejojë që të shkojë me vëllain e tij por nuk e lejon. Pavàrësisht kësaj, Osmani thýen fjalën e babit dhe i víhet pas Savçi Beut. Ky i fùndit bíe në kùrth të Yavlak Hasanit dhe Monkes por fatmirësisht do e shpëtojë Osmani. Ndërkohë gjéndja e Ertugrul Beut është e rénde. Shëndeti i tij po përkéqësohet dita ditës dhe i vetmi shqétësim që ka ai është se cilit nga djemve të tij do i besojë drejtimin e vendit pasi sipas tij tashmë ka ardhur koha që ato të bëhen shtet. Për më shumë ínformacíone rréth serialeve na ndíqni në faqet tona.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*