Dashuria është në ajër/ Eda nuk bìe prè e kèrcènìmit të gjyshes së saj

Eda dhe Serkanin zìhen në prìtè nga gjyshja e Edës, Semihaja, e cila kupton se Eda e ka kaluar gjithë natën në shtëpinë e tij. Nga frìkà se çfarë mùnd të bëjë Semihaja, edhe Ajferi me Ajdanën e Sejfiun i víhen nga pas dhe kështu të gjithë mblidhen në shtëpinë e Serkanit. Ky i fundit, hàbitet së tepërmi kur Ajdana e prezanton veten si nëna e Sejfiut dhe si fqìnje e Ajferit. Semihaja kërkon llògari nga Eda por Eda as që i përgjigjet fàre. Gjatë asaj kohe, në shtëpinë e Ajferit ka shkuar shèfi i madh i kuzhinës italiane, Aleksandri.

Ajdana e fton në shtëpinë e Serkanit, meqë nuk janë takuar në shtëpinë e Ajferit. Të gjithë mblídhen aty, përveç Enginit dhe Përëllit. Engini ka màrrë të drèjtën në bàshki për t’u martuar atë ditë me Përëllin, dhe ajo pranon menjëherë. Pa i treguar askujt tjetër dhe në hèshtje, Engini me Përëllin martohen duke pàsur si dèshmìtarë Erdemin dhe Lejlën. Pas gjithë rrèmùjës, të gjithë shpèrndàhen në shtëpitë e tyre për t’u bërë gadi për festën e ndèrrìmit të viteve, ndërsa Ballxha bën një plàn djàllèzor për të bërë Serkanin për vete.

Ajo bëhet gadi e tëra, me veshje dhe makjazh, por më pas shkàtèrròn gjithë shtëpinë e saj, që të duket síkur i ka hyrë një hàjdùt. Me lót në sy dhe zërin që i drídhét, Ballxha telefonon Serkanin për t’i kërkuar ndíhmë. Serkani i shkon pranë, i qëndron afër për disa minuta sa ajo gjója merr veten por më pas largohet duke e lènë Ballxhën me një pàtrùllë pólícóre që të merren ato me të. Serkani i drejtohet menjëherë festës ku janë të mbledhur njerëzit e dashur të tij, ku mes tyre, i dhuron Edës dhuratën e tij të ndérrimit të viteve.

Eda shpreh gjithë lumturinë që i dhuroi ajo dhuratë, por Serkani kërkon t’i thotë díçka të veçantë. Ai nuk ia thotë dot, sepse pólícía e àrrèstòn dhe e dërgon në qèlì, ku ai àkùzòhet për kórrúpsíon. Eda mendon se në atë àrrèstìm ka gisht gjyshja saj prandaj e merr veçmas dhe i kërkon të hèqë dorë. Semihaja móhon të ketë lídhje me àrrèstìmin e Serkanit, por i betohet se ka mjàftueshëm fórcë për ta mbàjtur në búrg nëse do, máafton që Eda të ndàhet nga ai. Eda nuk bíe aspak pré e kércénímit dhe e fton të bëjë ç’të dojë, duke i bërë të qartë se nuk i ndàn dót.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*