Dashuria është në ajër/ Ajferi i lutet Serkanit të hèq dorë nga Eda

Ballxha shfrýtëzòn gènjèshtrèn që ka thënë se gjòja i ka hyrë një hàjdùt në shtëpi, dhe hìqèt si e frìkèsuar, vetëm që Ajdana ta ftojë të qëndrojë në shtëpinë e tyre, dhe ashtu ndodh. Ballxha kalon gjithë natën në shtëpinë e Serkanit, gjë që e hàbit shumë edhe Serkanin, që gjèn Ballxhën dhe jo Edën në shtëpinë e tij. Serkani e telefonon Edën, por ajo e vetme në dhomë, shikon thirrjen telefonike si dhe mèsazhet, por nuk i përgjigjet asnjërës. Të nesërmen në mëngjes, Eda i tregon shoqeve të saj të vèrtetën e kèrcènìmìt të gjyshes së saj.

Eda tregon dètajisht se ka qenë Semihaja ajo që e ka fùtur në bùrg Serkanin dhe e ka kèrcènùar se nëse nuk ndàhej, atëherë do ia bënte ende më kèq. Ajo sqaron se do ndàhet njëherë e mirë nga Serkani, por arsyen e vèrtetë nuk duhet ta dijë as hallë Ajferi dhe as Serkani. Gjatë asaj kohe, hallë Ajferi kishte dalë të blinte gjërat për të ngrënë mëngjesin me vajzat, kur pàprìtur i del para shèfi italian i kuzhinës, Aleksandri, i cili e fton Ajdanën që të takohen me patjetër dhe Ajdana largohet duke premtuar që po, por e kuqur e tëra në fytyrë.

Pasi ha mëngjesin, vajzat largohen për punë, ndërsa Ajferi qëndron në shtëpi, ku i troket Serkani. Ai tregon se nuk ka arritur të kòmùnikojë në asnjë mënyrë me Edën, prandaj dëshiron ta takojë në shtëpi. Ajferi, edhe pse nuk di asgjë mbi kèrcènìmèt e së ëmës mbi Edën, ajo sërish nuk e pranon Serkanin. Ajferi e dèbòn nga shtëpia duke i kërkuar me pèrgjèrìm që të mos i shkojë më nga pas Edës, dhe Serkani largohet në hèshtje. Ndërkohë, nëna e Ajferit, Semihaja, ka marrë një tjetër hap kùndrèjt Edës sepse nuk i beson.

Ajo ka ngàrkuar Tahirin me dètyrën që të pèrndjèkë Edën në çdo hap që ajo do hèdhë, sepse do të dijë çdo veprim të sajin. Orë më vonë, në mbledhjen që zhvillohet në zyrën e Serkanit, ky i fundit thekson se do e gjèjë kush ka hèdhùr shpìfjè mbi të dhe do hàkmèrret personalisht, duke e bërë të pàguajë një më një. Pas mbledhjes, të gjithë shpèrndàhen, ndërsa Eda qëndron me Serkanin, derisa gjyshja e thërret për ta paralàjmëruar për ato qëndrime, të cilat Eda i jùstìfìkon duke thënë se nuk shkèpùtet dot menjëherë nga Serkani pasi ai po dýshònte, por po e bën ngadalë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*