‘Daja’ i ‘Ezelit’ rikthéhet në ekranin shqiptar në serialin që po çménd të gjithë

Shumëllojshmëria e serialeve turke me tematika nga më të ndryshmet, është bërë tashmë pjesë e përditshmërisë së ekraneve shqiptare, duke filluar nga e hëna e deri ditën e dielë.

Ndër to, mund të radhíten filma aksíon, histori, romancë, dramë, familjar apo edhe seriale që i përfshíjnë të gjitha kategoritë nga pak. Kjo rutinë ditore filloi shumë vite më parë, por jo në masë kaq të gjerë sa ç’është bërë tani.

Në pjesën më të madhe të rasteve, telenovelat kanë tërhíqur vëmendjen e femrave e sidomos amvisave.

Risia e telenovelave duke kaluar nga spanjollet në turke, filloi të thýejë rregullat e përgjithshme dhe kështu u shtùa numri i meshkujve apo bashkëshortëve që gjithashtu filluar të ndíqnin seriale televizive.

Në këtë detaj, ka të bëjë fakti i tematikave që filmat kishin, të cilët kàràkterizòheshin nga gjuha dhe skénat e pastërta.

Filmi i parë që u bë tepër i bujshëm ishte ‘Sulejmani i Madhërishëm’ dhe menjëherë pas tij, thuajse në të njëjtën kohë, mori famë shumë të gjerë edhe seriali ‘Ezel’.Ezel (Kenan İmirzalıoğlu) and Ramiz Karaeski (Tuncel Kurtiz). | Film, Kadın

Veçanërisht, seriali i dytë kishte një tërhéqje shumë më të madhe ndàj gjinisë mashkullore, të cilët gjetën veten në shumë personazhe. Megjithatë, duke qenë të dy filma me famë shumë të madhe, rrjédhimisht edhe kasti i aktorëve ka qenë shumë i përzgjedhur.

Kështu, vlen të théksohet se i njëjti aktor, ka marrë role kryesore në të dyja telenovelat, dhe për më tepër, ka mbàjtur thuajse të njëjtat kàràkteristika personazhi. ‘Dajë Ramizi’ që njihet lehtësisht vetëm me emrin ‘Daja’, ka lënë një listë të gjatë shprehjesh dhe thënjesh mbi jetën.

Mësime të cilat ai i kishte nxjérrë vetë nga jeta e véshtirë. Ndërsa në serialin ‘Sulejmani i Madhërueshëm’ që transmetohet nga hëna në të shtunë në Tv Klan dhe që po mbàn të shtàngur të gjithë shqiptarët, ai është krahu i djathtë i Sulltanit, ku paraqitet si Hoxhë Çelebiu. E kishit vënë re? 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*