Çukur/ Vartollu fut në lojë vëllezërit e tij

Jamaçi, nga duart e mízorit Çataj Erdenet, shpëton mrekullisht me ndihmën e Mahsunit dhe Vartollusë. Por që aty, në mënyrë të pavetëdijshme, ai shkon në një tjetër vend, për të qenë sërish péng. Vartollu tregon qélinë ku do e mbajë të mbýllur, por Mahsuni kundérshton. Ai nuk është dakord që të lërë Jamaçin sërish nën mízori. Megjithatë, në këtë rast ndodhet i pashpresë, pasi Vartollu Sadetin i kërkon të largohet, sepse kjo çështje është vetëm mes atyre të dyve si vëllezër.

Pas një kohe jo të shkurtër, Jamaç hap sërish sytë. I çudítur, ai shkon që ndodhet brenda një qelíe të sajuar vetë, në një ambient të fshéhtë. Përballë Jamaçit qëndron Sadetini. Jamaçi arrin ta shikojë se brenda syve të tij nuk ndodhet Salihu, por Vartollu. Ky i fundit, dëshiron të shképusë çdo lidhje të Jamaçit me vëllezërit e tij, derisa të marrë atë që do, ndaj ka urdhëruar drejtorin e spítalit që t’i japë përgjigjen e tríshtuar Selimit. 

Sakaq, në mënyrë paralele do tregohet se si 3 ditë më përpara, Jamaçi i është përgjëruar Sadetinit që ta vràsë, pasi jeta me kaq shumë hùmbje dhe përgjegjësi e ka lodhur në atë gradë saqë vdékjen e shikon si shpëtim. Pavarësisht të gjitha lutjeve të Jamaçit, Sadetini është i vendosur në planin dhe qéllimin e tij. Ai nuk do ndalet derisa Jamaçi t’i tregojë detajisht dhe gjerësisht se çfarë situate e detyroi atë që t’i merrte jetën babait të tyre me një plùmb në ballë, duke e parë në sy.

Jamaçi bën rezistencë për një kohë por më pas nuk mundet më t’i durojë tortùrimet nga Sadetini dhe mbledh ato pak fòrca të mbetura, për t’i treguar të gjithë ngjarjen se si filloi dhe përse mbaroi në atë mënyrë. Por, nuk mund të plotësojë të gjithë kërkesën e Vartollusë, i cili kërkon me ngulm që Jamaçi të shqiptojë fjalinë : ‘Unë jam vràsësi i babait tonë’. Në një rëndím teje të madh psíkologjík dhe shpirtëror, Jamaç merr armën që ndodhet mbi tavolinë dhe qéllon veten disa herë radhazi, por më kot, pasi àrma është pa plùmba.  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*