Çukur/ Karaxha krìtikohet për trìmërinë e tepért

Jamaçi vazhdon t’i shpjegojë rregullat se si do funksionojë bìndja tij ndaj familjes Koçovallë. Ato i theksojnë se duhet të ndalojë kur ato t’i thonë të ndalojë. Por Jamaç nuk e di se mbesa tij ndodhet në duart e Azerit. Ky i fundit mendon se Selimi do shkojë pranë tij me shumë persona, ose do dërgojë të tjerë, duke mos qenë i gùximshëm mjaftueshëm që t’i dalë përballë e të marrë vajzën e tij nga duart e një àrmiku. Por pikërisht në atë moment do hyjë Selimi në shtëpinë e Azerit, dhe do i kërkojë ose ta qéllojë, ose t’i japë Karaxhanë.

Ndërsa Azer shkon pranë Fatihut për t’i dorëzuar mallin, por ka vetëm një pjesë. Fatihi thotë se nëse do e dorëzojë mallin pjesë pjesë, atëherë edhe të dashurit e tij do i marrë në të njëjtën formë. Fillimisht Azer kërkon të dëgjojë zërin e Jëllmazit, të dijë se janë të gjithë shëndosh e mirë. Pasi merr konfirmimin nga Jëllmazi, fton Fatihun të shkojë pranë portës së shtëpisë së tij për të marrë pjesën tjetër të mallit. Në atë moment, ai nxjerr àrmët nga brezi dhe i vihet pas njërit prej rojeve. 
Nga ana tjetër, Selim dhe Karaxha po kthehen për në shtëpinë e tyre. Selim do névrikoset si dhe do mérzitet shumë kur të mësojë nga Karaxha se ajo nuk është frìkësuar aspak nga rrémbimi që Azer i ka bërë. Ai i kujton të bijës se kjo që po bën, nuk është trìmëri por ìdiotësi, dhe se është detyra e tyre që t’i mbròjnë, dhe jo femrat të mbròjnë burrat në këto lloje punësh. Me lòt në sy, ai i kujton Senën, se si askush nuk pat méshirë për të edhe pse ishte femër, dhe se tashmë nuk është pranë tyre vetëm nga trìmëria e tepért që kishte.

Ndërsa Emmi, do mérzitet kur të mësojë për planet që ka filluar Jamaçi të bëjë dhe praktikojë. Ai i kërkon të takohen, pikërisht në vendin e Aliços. Emmi i kërkon me dorë në zemër që të mos e vazhdojë këtë bùdallallëk që ka filluar pasi nuk do e ketë fundin e mirë. Por, Jamaç është i bindur në atë që po bën. Ai i afrohet Emmit dhe i përsërit atij fjalët që dikur i thoshte Idrizi. Ai i kujton se të gjithë janë ngritur dhe kanë zotëruar një pjesë, duke bërë kùrban edhe të dashurit e familjes Koçovallë, ndaj tashmë nuk mund të rrinë më në heshtje. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*