Çukur/ Jamaçi kupton se duhet të tërhíqet

Jamaçi dëgjon këshiillën e Emit,i cili i thotë se duhet të jetë në krye të Çukurit, që lagjia dhe banorët të mos fùndosen më tepër. Me të mbërritur në lagje, Jamaçi shikon djem të rinj, shokë të tij, që nuk i mbajnë këmbët mirë. Ai u vihet nga pas për të shikuar se ku po shkojnë. Një pjesë e madhe e lagjes ishin mbledhur në një çati, dhe të gjithë ishin të shtrirë në tokë, të pafùqíshëm për të lëvízur. Ato kanë hùmbur vetëdijen si pasòjë e kònsumimit të një dòze të lartë dròge.

I xhíndosur, Jamaçi e di se duhet të telefonojë Çatajin. Ky i fundit, nuk e mòhon aspak se çfarë ka bërë. Ai shprehet se meqë Jamaçi nuk lejonte aspak drògë në Çukur, Çataj u detyrua të sigurohej se do i hynte deri në familjet e tyre. Ndaj, Jamaçi thërret dy nga shokët e tij që janë të pastër, që nuk kanë përdòrur lëndë narkòtike. Ai urdhëron shokët që të mbledhin të gjithë djemtë në tarracë që u ka hùmbur vetëdija, dhe t’i mbyllin në një vend nga i cili nuk mund të dalin. Ai do presë derisa të kthehen në normalitet.

Të nesërmen, Jamaçi merr lajmin se djemve u ka ardhur vetëdija dhe shkon të marrë vesh se nga u ka ardhur ajo drògë. Djemtë, jo vetëm nuk flasin, por njëri prej tyre ngríhet dhe i kërkon llogari për gjithçka që ndodh. Meqë vendosën të mos tregojnë se kush ua ka dhënë, Jamaçi i lë sërish të mbyllur, me roje tek dera. I lòdhur nga kjo situatë, Jamaçi kërkon ndihmë nga Emi. Ai i tregon se si babai tij, Idris Koçovali e ka shikuar gjithmonë Çukurin si familje dhe ashtu është kùjdesur për të.

Ndàj, ajo që duhet të bëjë Jamaçi është të tërhíqet nga lùfta me Çatajin, dhe të bëjë atë që di të bëjë më së miri; të mbrojë Çukurin. Jamaç rikthehet sërish në Çukur, dhe kupton që njerëzit nuk e shikojnë dhe nuk e respektojnë si më përpara. Ai bëhet dëshmitar i një skéne familjare ku burri dhe gruaja po débatojnë ashpér si mungésë e théksuar e parave. Nga dritarja vjen një zë. Një djalë i ri, që jeton në karrige me rrota, e thërret pranë vetes. Jamaçi merr vesh se djali nuk del jashtë pasi njerëzit e shíkojnë shtrémbër.  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*