Çukur/ Jamaçi bëhet xhéloz për Efsunin

Jamaçi arrin t’i shpëtojë jetën Çatajit me ndihmën e Mymtezasë të cilin ende mundohet ta testojë për bésnikëri. Çataji thotë se nuk do e lërë me kaq, dhe të nesërmen telefonon Xhumalin për t’i thënë se nëse dikush do ta vràsë, ose duhet ta çojë në fund mísíonin e tij ose duhet të vdésë vetë. Por, pas bisedës që Jamaç kònsumòn me Xhumalin, ndonëse mes të bértitùrave, ai mëson se vëllai tij do bëhej baba. Me lòt në sy, Xhumali tregon se edhe pse askush nuk e besònte se ai do mblídhej e do krijonte familje, Xhumali ishte shumë pranë afër asaj ëndrre.

E vërteta e shpëtimit të jetës së Çatajit qëndron në fàktin e një tjetër plani që Jamaçi ka krijuar. Me ndihmën e një komísari që është i gatshëm të bùrgosë Çatajin, dhe të një gazetari të cilin Çataji donte ta híqte qafe, arríhet të dërgohet Çataji në bùrg. Por, pjesë e këtij plani ishte edhe Salihu. Ai rrezíkoi veten e tij për të ndihmuar Jamaçin që të dalë nga ajo gròpë, dhe si përfùndim u arréstua së bashku me Çatajin dhe të tjerët, duke qenë se u ndodh në vendngjarje. Jamaçi i shpjegon komísarit si qëndron puna me të dhe i kërkon ta ndihmojë.
Për arréstimin e Salihut, më së shumti do mérzitet Sadeti. Ajo thotë se ai i kishte prémtuar se nuk do largohej më kurrë, por Jamaç i shpjegon se kësaj here qëndron puna ndryshe. Pas shpjegimit me Sadetin, Jamaç shkon pranë Efsunit për të festuar bùrgosjen e Çatajit. Duke qenë se Efsuni ka débuar truprojat, Jamaçi shkon lirisht në shtëpinë e saj. Përveç gëzimit për arritjen e tij, ai kërkon të dijë se si qëndron e vërteta në faktin që Çatajit i erdhi në mendje bashkëpunimi me Mymtezanë. Jamaçi është i vetëdijshëm që kjo ka ndodhur vetëm si rrjédhojë e ndérhyrjes së Efsunit, ndonëse ai e ka paràlàjmëruar shumë që të qëndrojë larg.

Si rrjédhojë e xhélozisë së Jamaçit për marrédhénien e afërt që Efsuni ka me Çatajin, ato krijojnë një zénkë të madhe dhe Jamaçi pérfùndon duke u làrguar i indínjuar nga shtëpia saj. Ai tàkohet me vëllezërit në kafenenë e tyre, por Xhelasun i kërkon të flasin pak veçmas. Ai i tregon se ka vënë re që Karaxhaja me Azerin nuk i kanë frénuar dhe as ndàluar tàkimét e tyre të fshéhta. Sipas urdhrit të Jamaçit, Xhelasunit i duhet të qéndrojë sërish në ndjékje, për të qenë i bindur se mes tyre ka diçka. Dhe ai arrin ta provojë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*