Çukur/ Jamaç mëson tràdhtinë e radhës

Jyxhel shkon pranë Mahsunit, i cili çuditet se si ka arritur ta gjejë vendodhjen e tij. Ai ka një propozim për t’i bërë; të bashkëpunojë me të, për të shùar Jamaçin dhe Çukurin tërësisht. Ai shprehet se pronari tij që e ka ftuar të mbledhin fòrcat ndaj Koçovalive, ka nevojë për mendjen e Jyxhelit. Pa thënë asnjë fjalë, Mahsun bashkohet me të dhe të tre bëjnë mbledhjen e parë.

Çataj u thékson atyre se kur të thotë ai se duhet të héshtin, do héshtin, dhe kur t’u thotë se do flasin, ato do flasin. Ai shprehet se e gjithë pasuria tij, është shkrirë në ar, dhe për atë ar, është i aftë t’a kthejë edhe në férr. Ato shprehet se për të arritur qëllimet e tyre, duhet të përdorin Selimin. Selimi është më frikacaku ndër Koçovalitë, dhe personi të cilit i bëhet mendja më lémsh. Me të dalë nga Çataji, Jamaç shikon nga larg Jyxhelin me Mahsunin. 

Ndërkohë, Selimi shikon Ajshenë në shtëpi, e cila vetëm jeton brenda dhimbjeve. Ai i thotë se duhet të mbledhë veten, të mendojë edhe për Karaxhanë dhe të mos ketë kurrë fríkë. Ai i premton që çfarë do që të ndodhë, do i qëndrojë krah. Menjëherë pas íkjes së Selimit, Ajshe shkon pranë nënë Sulltanës. Ajo i kërkon leje që të takojë Karaxhanë, dhe Sulltana i thotë se nuk ka përse të kërkojë leje për diçka të tillë.

Ndërsa Selimi shkon pranë të birit, Akënit. Ai i kërkon t’u mbushë nga një gotë alkòòl dhe i jep librin të cilin dikur ia ka lexuar në vogëli. Selimi i thotë se në atë kohë, ishte vetë Selimi fëmijë, dhe jo i biri tij. Akën qàn me dénesë dhe për të nxjerrë gjithë mërzinë, ai kërkon që të marrë pjesë në ndeshjet e bòksit që po zhvillohen. Ndërsa Selimi, sado del nga Akëni, shikon një të panjohur që po e prét për ta dërguar tek Çataji.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*