AMANETI/Seherin nuk e zë gjumi nga mendimet rreth Jamanit

Seheri risjell në mendje gjatë gjithë kohës pamjen e duarve të Jamanit gjatë darkimit, ku i shikoheshin qàrtë shénjat e krijuara nga dhùnà. Ajo e mendon situatën se si mund të ketë vàjtur dhe e shqétésuar se ai shérr do vazhdojë deri në fàtàlítete, i shkon pranë Jamanit për t’i folur mbi po atë çéshtje. Për të mos tréguar shqétësímin që ajo ndjén për të, Seheri pérdor Jusufin, duke i thënë Jamanit se për hír të sígurisë së Jusufit, ai duhet të gàrantojë sígurinë e vetes, që edhe Jusufi të mos rrézíkohet sapo nxjérr kokën jashtë.

Jamani e nxjérr nga dhoma pa i kthyer përgjigje, por për vete është së paku po aq i shqétësuar për të, ndaj dhe telefonon baba Arifin. Edhe Jamani pérdor nipin e tij si jùstífikim, duke i thénë baba Arifit se nuk dëshiron që Jusufi të mérzítet duke e parë të sémùrë tezen e tij. Baba Arifi e kupton si qëndron e vërtéta, ndaj dhe i flet në mënyrë të drejtëpërdrejtë. Ai thotë se natyra e Seherit nuk do e léjojë kùrrë që të ankòhet për shéndetin apo për një pròblem të saj, ndaj pérgjégjësia e asaj plàge, bíe mbi të, mbi Jamanin.

Arifi thékson se duhet të përtýpë krenarinë e tij, për ta ndíhmuar Seherin, në mënyrë që ajo plàgë të kalojë, të mbýllet e të shérohet. Nga ana tjetër, Kirazi vazhdon të jetë pranë xhaxha Osmanit, i cili e gjén pranë vetes sapo hàp sytë, dhe mëson nga vetë ajo se si i kishte vàjtur mendja se mund të ketë pírë ilàçe më tepër dhe të ketë démtuar trupin e tij. Kirazi nuk mùnd të qëndrojë gjatë, ndaj vesh një unifòrmë si punonjëse pàstrimi, dhe sillet rreth e rrotull vetëm me unifòrmë që të mos e shikojë ndonjë person i njohur.

Gjatë asaj kohe, Aliu telefonon kòmísàriatin për t’i dhënë urdhër që të gjéjnë të afërmit që mùnd të ketë Kirazi në Stamboll, që të kòntròllojnë për të. Por, pas asaj telefonate, ai merr një telefona që do e shòkòjë dhe tríshtòjë shumë, pasi e ftojnë të paraqítet në spítal sepse xhaxhanë e tij e kanë shtruar për zemër. Sakaq, të nesërmen Seheri dhe Jusufi luajnë në oborr, ku Jusufi shikon një shtëpizë që e kanë fòrmuar zogjtë, dhe pyet nëse të gjithë kanë një shtëpi. Pasi Seheri pohon, Jusufi kërkon të dijë ku ndodhet shtëpia e nënës së tij të ndjérë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*