AMANETI/Seheri kupton se i ka ardhur vdékja

Armíku i Jamanit, i vendos kusht atij nëse dëshiron ta shohë sërish në jetë Seherin. Edhe pse nuk pranonte as t’ia shprehnin kushtet, tashmë është i détyruar t’i dëgjojë. Kushtin e parë, Jamani e pranon pa e menduar fare, dhe menjëherë kërkon të dijë vendin ku ndodhen që të marrë Seherin, por do përbàllet me një kùsht të dytë. Ai kërkon nga Jamani, një kërkim fàljeje. Jamani në çast shtrëngon dorën dhe mbyll telefonin me nérvòzizëm, por e di që në të kùndërt, Seheri do vdésë. Këtë e di edhe vetë Seheri, ndaj fillon t’u pérgjérohet.

Ajo shpreson se do arrijë t’u zbusë zemrat duke iu pérgjéruar që për hír të nipit të vogël që ka jétim, ta lënë të jetojë, por më kot. Ato présin vetëm që Jamani të kërkojë fàlje, ndaj Seheri përgatitet shpirtërisht të përbàllet me vdékjen. Ikbali mëson çdo gjë nga goja Jamanit, i cili gjithashtu shton se për këtë, nuk duhet kùrrsesi që ta dijë as Jusufi dhe as vëlla Zijaja. E trònditur nga kushti i parë që ai ka plotësuar, si dhe nga fakti që po e mendon kushtin e dytë, Ikbali làrgohet duke shkuar pranë Zuhalit, e cila shòkohet ende më shumë.

Lajmin e marrin vesh edhe Neslihani me Adaletin e Xhengerin. Ato të dyja përlòten, sepse ashtu si Ikbali dhe Seheri, edhe ato janë të bíndura që Jamani nuk do kërkojë fàlje kùrrsesi, për asnjë lloj arsyeje. Duke ndjérë kéqardhje për Jusufin, Neslihani e mérr që të luajë me të në bahçe. Nga larg i vështrojnë Zuhali me Ikbalin, teksa diskutojnë rrémbímin e Seherit. Bisedën e tyre e dëgjon edhe Zijaja, të cilit në çast i bie vazoja nga duart dhe shkàkton krísmë. Ikbali e merr véçmas për ta qétësuar, ndërsa Jusufi shkon pranë Jamanit.

Ai shprehet se ka kòntrolluar gjithandej por nuk e gjen gjëkundi tezen e tij. Jamani nuk e përbàllon dot mérzinë e Jusufit, por për fat Nedimi i sjell adresën e vendit ku është zbùluar se ka qenë Seheri. Nedimi kërkon ta shoqërojë Jamanin por ky i fùndit shkon i vetëm, duke thënë se është çështja tij. Nga ana tjetër, Aliu kërkon një zgjidhje tjetër për kërkesën e nënës së Begymit. Ai propozon që të shkojnë pranë saj në Gjermani, që të flasin drejtpëdrejtë me të dhe ta zgjidhin atë çështje, por Begymi génjen sërish duke thënë se kímiotérapitë e saj janë aq të rénda sa nuk lejohet të takojë askënd.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*