AMANETI/ Seheri réfuzon ndihmën e Jamanit

Begymi është e vendosur të zbùlojë se çfarë po ndodh me Kirazin, nga e cila nuk po héqin dorë as Aliu dhe as Osmani. Prandaj, kur dëgjon Alinë që po e thérrasin në kòmísariat, shfrýtëzon rastin, për të marrë më në pyetje Kirazin, pa pasur rreth e rrotull Alinë që mùnd ta mbròjë. Arsyen e qëndrimit të Begymit në shtëpi, e kupton edhe Aliu, prandaj dhe e këshillon shumë prérazi xhaxha Osmanin që të kenë kùjdes nga ajo, sepse është avòkate shumë e zonja dhe mùnd të nxjérrë nga Kirazi përgjigjet që do.

Ai làrgohet për në punë me kokën pas, duke lénë edhe xhaxha Osmanin të fríkésuar. Begymi fillon me màrrjet në pyetje, duke kërkuar të dijë nga Kirazi se si erdhi ajo deri në Stamboll. Osmani e ndíhmon Kirazin me shenja, që të flasë, të mos e léjë të dýshojë por njëkohësisht të mos i trégojë të vértétën. Kështu, edhe Osmani bëhet bashkëpunëtor duke génjýer me Kirazin, por Begymi nuk véren asgjë. Megjithatë, dëshiron ende më shumë të dijë për të. Prandaj, në një çast, làrgohet dhe fùtet fshéhurazi në dhomën e Kirazit.

Ajo hap çdo dollap dhe sirtar, për të gjétur diçka mbi të, por nuk ia dél. Nga ana tjetër, Jamani e pranon ndíhmën e Seherit për t’i mjékuar sërish plagën sepse rrézikon t’i ínféktohet dhe më pas gjéndja nuk do kùrohet në shtëpi, por do détyrohet të shkojë në spítal. Ndërsa Seheri, nuk e pranon ndíhmën e Jamanit, i cili ofrohet ta dërgojë vetë deri në vendin ku do kryejë punën personale për të cilën e ka làjmëruar, por pa i treguar se ajo punë personale konsiston në punë konkrete në lokalin e ushqímeve tradicionale të Antepesë, që e ka Selimi.

Jamani i vihet nga pas, duke i kërkuar me ngùlm që ta shoqërojë ai, me jùstifíkim se do e dërgojë më shpejtë dhe kështu Jusufi nuk do qëndrojë vetëm, por më kòt. Për asnjë llòj arsyeje, Seheri nuk pranon dhe përgjigjet se e ka marrë parasysh vetë rrugën dhe vonesën. Jamani nuk héq dorë, por e ndjék nga pas. Ai ecën shumë ngàdalë, pa u vënë re, dhe xhíndòset i tëri kur e shikon të takohet me Selimin. Ai e kéqkupton gjithë situatën kur shikon nga làrg Selimin duke i dréjtuar Seherit një kuti dhurate, pa e ditur se ajo aty do gatuajë dhe në atë kuti ndodhet një përparëse kuzhine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*