AMANETI/Seheri dhe Jusufi mbýten në lòt nga fríka

Seheri shòkohet nga ardhja e shërbimeve sòciale dhe mendimet se Jusufi po kéqtrajtohet. Ajo u shpjegon se Jusufi në atë shtëpi mbahet si mbret, por nuk e pranojnë përgjigjen e saj si bazë, edhe pse Seheri u tregon se Jusufi është amaneti i së motrës. Ato i kujtojnë se askush nuk është interesuar të kùjdeset për kùjdestarinë e fëmijës pasi të dy prindërit i kanë vdékur, ndaj dhe tashmë ai duhet t’i dòrëzohet shtétit, deri në një vendim të dytë. Seheri përpiqet të telefonojë Jamanin, por Zuhali kùjdeset që ai të mos e shikojë telefonin.

Teksa Seheri ndodhet brenda në dhomën e Jusufit duke bërë gati çantën e tij të rrobave, Ikbali u thotë atyre se Jusufi është lòdhur shumë psíkològjikisht dhe shpirtërisht së fundmi, ndaj nëse është më mirë në duart e shtétit, atëherë aty le të jetë. Brenda në dhomë, Seheri telefonon pa ndalim Jamanin deri arrin të flasë me të. Jamani shòkohet së tepërmi dhe i kërkon të mos e lérë Jusufin të shkojë derisa ai të mbërrijë në shtëpi. Lòtët e Seherit dhe Jusufit nuk ndàlojnë për asnjë çast dhe Jusufi kërkon me ngùlm që ajo ta mbajë aty.

Sado që e mbyll derën me çelës, Seheri nuk mund të qëndrojë aty për shumë gjatë, pasi punonjësit e shërbimeve sòciale i përmendin pòlícinë, sepse në duar kanë urdhërin e shtétit që u kërkon të marrin Jusufin. Sipas tyre, nëse Seheri do vazhdojë të kùndërshtojë, e gjithë situata do véshtirësohet ende më shumë. Seheri détyrohet të hapë derën dhe të dorëzojë Jusufin, edhe pse mes lòtësh dhe ende pa ardhur Jamani. Nga ana tjetër, një ditë e tmérrshme do jetë edhe për Alinë e Kirazin, e sidomos Osmanin që mbeti në duart e Begymit.

Ai kalon një arrést të dytë kàrdiak, por sërish ndërhyjnë mjékët në kohë dhe ai shpéton. Osmani zgjohet, dhe kërkon të takojë Kirazin e Alinë, gjë që fríkëson shumë Begymin, e cila pandeh se tashmë erdhi fùndi saj, sepse Osmani do tregojë çdo gjë. Për fatin e saj, Osmani ndjen që po jeton minutat e fundit të jetës dhe zgjedh që ato minuta, t’i përdorë për gjëra të tjera. Osmani mban duart e Kirazit dhe Alisë pranë vetes dhe u lë atyre njëri tjetrin amanet. Mes lòtëve të Kirazit e Alisë dhe duarve të tyre pranë vetes, Osmani mbyll sytë për herë të fundit.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*