AMANETI/Seheri dhe Jamani shqétësohen për njëri tjetrin

Aliu ndodhet në makinën e tij duke shkuar në punë, kur telefonon një nga kolegët e tij. Ai i tregon emrin dhe mbiemrin e saktë të Kirazit dhe i vë détyrë të kòntrollojë gjithë kushërinjtë dhe të afërmit që ajo mùnd të ketë në Stamboll, që të mùnd të gjéjnë se ku po stréhohet ajo. Sapo mbýll atë telefonatë, Aliun e telefonon dikush tjetër, nga një numër i pànjohur. Në atë telefonatë, i trégohet se xhaxhai tij Osmani është shtruar në spítal dhe i trégohet détajisht se ku është. Aliu nxíton për tek Osmani, por ai nuk ndodhet vétëm.

Pranë Osmanit është Kirazi, e cila i trégon se si e mendoi që ai mùnd të kishte pròbleme në shëndet, pasi kujtoi që kishte pírë më shumë ilàçe nga se duhej. Osmani e falenderon por Kirazi nuk mùnd të qëndrojë gjatë pranë tij, nga fríka se nga momenti në moment mùnd të vijë Aliu dhe mùnd ta zérë në béfasi. Nga ana tjetër, Jamani shikon gjéndjen e Seherit, e cila gjatë gjithë kohës vendos dorën në vendin e plàgës dhe për këtë, i shqétësuar, telefonon baba Arifin në mënyrë që të marrë ndonjë késhillë nga ai.

Arifi e kupton që shqétësimi i Jamanit nuk është për mérzítjen e Jusufit nëse mëson se tezja tij është sémùrë, ashtu siç thotë Aliu, por është për vetë Seherin, dhe për këtë e këshillon që të mpòshtë krenarinë e tij dhe të kùjdeset për Seherin, sepse ajo vetë nuk do trégojë kùrrë që ka dhémbje, nga nàtyra sàkrifíkuese që ka. Sapo mbýll telefonatën me baba Arifin, pranë Jamanit vjen Seheri e cila deri në atë moment vetëm kishte menduar se çfarë ka ndòdhur me të, dhe përse i ka ato shénja që i janë krijuar në duar.

Ndonëse është shumë e shqétësuar për Jamanin, edhe ajo pérdor Jusufin si jùstifíkim duke i thënë të kùjdeset për veten pasi Jusufi qëndron gjatë gjithë kohës me të dhe kështu mùnd të rrézíkohet edhe ai. Të nesërmen, Jusufi dhe Seheri dàlin të luajnë në oborr, ku Jusufi shikon një shtëpizë që zogjtë kanë krijuar. Ai e pyet nëse të gjithë e kanë nga një shtëpi, gjë të cilën Seheri ia apròvon. I mérzítùr për vdékjen e nënës së tij, Jusufi pyet se ku e ka shtëpinë nëna e tij e vdékur dhe kërkon ta vizitojë tek vàrrézat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*