AMANETI/Një i panjohur gràbit Jusufin

Rastësia do bashkojë Kirazin dhe Jusufin. Që të dy janë të arràtisur nga vendet ku qëndronin, por Kirazi mbërrin në kohë para Jusufit, duke i shpétuar atij jetën nga një aksídent i réndë që do shkàktohej teksa Jusufi ecte në rrugë shkùjdesshëm. Kirazi e mban pranë vetes, mëson përciptazi historinë e tij dhe ténton ta kthéjë në jetímore, por Jusufi kùndërshton. Kështu, që të dy shkojnë në park, që Jusufi të luajë. Gjatë asaj kohe,  Aliu vazhdon kërkimet për Kirazin, por ende pa asnjë rezultat, edhe pse ekipi tij po bën kërkime nga kòmísariati, ndërmjet pérgjimit të telefonit të Kirazit.

Sapo shkojnë në park, fshéhurazi, Kirazi telefonon pòlícinë për t’i treguar për Jusufin. Në çast, shikon Alinë nga larg dhe vrapohet me të shpejtë që ai të mos e gjejë. Jusufi ndërkohë afrohet për të gjetur Kirazin por në vend të saj shikon pòlícët, dhe vrapon për t’ia mbàthur nga ato. Teksa ecën i vetëm, Jusufin e ndàlon në rrugë një i panjohur, i cili kupton se Jusufi është fare i vetëm dhe e màshtron, duke arritur ta marrë me vete. Ai e dërgon në një ndërtesë të bràktísur dhe fare të mjéruar, duke e mbýllur Jusufin në një dhomë me çelës.

Gjatë asaj kohe, Jamani me Seherin, të xhíndosur që nuk ua japin kujdestarinë, shkojnë të takojnë Jusufin në jetímore, por përbàllen me lajmin e fríkshëm se ai ia ka mbàthur nga jetímorja. Zuhali me Ikbalin nuk dinë asgjë mbi Jusufin, veçse dinë se shtéti ka vendosur që Jusufi të qëndrojë në jetímore. Duke ndjérë dhe menduar se çdo gjë po ecën sipas planeve të tyre, Ikbali me Zuhalin kërcejnë nga lumturia, dhe pretendojnë se bashkimi i Jamanit me Zuhalin është fare pranë, njësoj si ‘shpétimi’ nga Seheri.

Sakaq, Kirazi vazhdon të ecë në rrugë, e vetme ashtu si Jusufi para se të gràbitej. Ato të dy ndàjnë të njëjtin fat, duke qenë të rrézíkuar nga persona të tjerë. Kjo, sepse Kirazi shikon një njoftim pune të vàrur në derën e një dyqani rrobash dhe menjëherë kërkon të punojë, ku dhe pranohet. Por, prònari i dyqanit mbyll derën në çelës dhe i afrohet Kirazit për të abùzuar me të. Sakaq, Begymi me Sulltanën që arritën të shpòrrin Kirazin nga shtëpia, bisedojnë sërish bashkë dhe Sulltana i premton se bashkimi saj me Alinë është fare pranë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*