AMANETI/ Nedimi frìkëson Jamanin me lajmin që i jep

Seheri del nga dhoma e Jusufit vetëm me ndìhmën e Fëratit dhe Alisë. Ikbali u dòrëzon çelësin pasi frìkësohet. Teksa merr telefonin e çantën, Seherit i bie nga çanta portofoli, ku brenda ajo mban kàrtën e identitetit. Edhe pse arrin të dalë nga dhoma, Aliu dhe Fërati me shumë vèshtirësi e nxjèrrin nga oborri i shtëpisë ku u duhet të përbàllen me trupròjat e Jamanit. Pas gjithë mùndimit, ato ia dalin të mbërrijnë në kohë për të màrrë Jusufin nga jetímorja. Problemi i parë që Seheri ka, është mùngesa e një shtëpie.

Fërati ofrohet që ta màrrë në shtëpinë e tij derisa të gjejnë diçka tjetër, por Aliu nuk pranon. Ai vetëofrohet që të strehohen në shtëpinë e tij, pasi sìguria është më e lartë për ato të dy. Duke u ndjerë shumë në sìklet por pa pasur zgjedhje tjetër, Seheri pranon. Gjatë asaj kohe, Jamani nuk ka qenë në dijeni të asgjëje. Ai shkon në shtëpi dhe i drejtohet dhomës së Jusufit për tek Seheri, ku e shikon dhomën bosh dhe xhìndosjes së tij, i shtohet lajmi se e kanë màrrë Seherin Aliu me Fëratin. Si të mos mjàftonte, ai merr një telefonatë nga Nedimi.

Ky i fùndit i tregon se Seheri e ka màrrë Jusufin nga jetìmorja dhe është larguar pa lénë asnjë shenjë, ndaj me shumë mùndësi, ato e kanë hùmbur njëherë e mirë Jusufin e vogël. Orët kalojnë dhe mbrëmja vjen menjëherë. Në shtëpinë e Aliut, Jusufi ritakohet me Kirazin, e cila e ka takuar më parë në mes të rrugës kur të dy po ia mbàthnin dhe është mùnduar t’i bëhet ndìhmë. Seheri është shumë e lumtur jo vetëm që është me Jusufin por edhe që ka mùndësinë ta falenderojë vetë Kirazin që i është bërë mbështetje Jusufit.

Sulltana nuk e do aspak ardhjen e tyre, gjë që e kupton edhe Seheri, por Aliu nuk e dëgjon hallën e tij. Pasi bien të flejnë, Jusufi kërkon xhaxhanë e tij, gjë për të cilën Seheri ndihet kèq dhe i shpjegon që për momentin nuk mùnd ta takojnë. Paralelisht, Jamani po ngre në këmbë gjithë trùprojat e tij për të mësuar vendodhjen e Seherit dhe Jusufit por àskush nuk i sjell àsnjë làjm. Përtej të gjithave, Kirazit i shtohet ende më shumë rrèziku pasi shoqja dètektive e Begymit jèp làjmin se Kirazi po kërkohet nga pòlicia për vjèdhje dhe plàgosje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*