AMANETI/Lajmi i réndë tròndit Seherin dhe Jamanin

Shtëpia e Jamanit mbúshet me hare nga ana tij, Seherit dhe Zijasë, kur avókati u thotë se gjasat më të mëdha janë që ta marrin Jusufin të nesërmen në shtëpi. Zuhali shqétësohet e tëra dhe shkon menjëherë pranë Ikbalit, por kjo e fúndit është fare e qetë dhe i kërkon që po ashtu të jetë edhe ajo, sepse nuk do mund ta marrin Jusufin Seheri me Jamanin. Ajo është e bíndur se plani që ka bërë do i funksionojë dhe prandaj nuk pánikóset aspák. Gjatë asaj kohet, në jetímore, Jusufin e ngácmojnë sërish Xhenku me Muharremin.

Ato shikojnë që Jusufi mban në dorë gjatë gjithë kohës një shall, i cili i përket Seherit dhe për Jusufin, është gjëja më e shtrenjtë që ka me vete sepse shalli mban aromën e Seherit. Ato téntojnë t’ia marrin dhe në dhomë krijohet një ambjent rrémuje e gríndjesh, që tërhéqin vëmendjen e kújdestares e cila u shkon pranë menjëherë. Teksa ndan fëmijët nga njëri tjetri dhe krítikon Xhenkun me Muharremin, ajo lë çelësat e derës së jetímores mbi tavolinë, ku dhe i harron. Jusufi i shikon në kohë, dhe i merr menjëherë pranë vetes për t’i fshéhur.

Gjatë asaj kohe, Kirazi bisedon me Alinë dhe i tregon se ka ardhur momenti që ajo të largohet nga shtëpia tij, por Aliu kúndërshton. Pavárësisht çdo gjëje që thotë Kirazi, ai nuk ia pranon fjalët, i thekson se e ka amanet nga xhaxhai tij i ndjérë dhe e détyron të kthehet në shtëpi. Teksa Kirazi takohej me Alinë, Begymi kishte shkuar pranë Sulltanës, për t’i dhuruar asaj një dhuratë të shtrenjtë,që t’i fitojë zemrën ende më tepër, për ta bíndur Alinë ndërmjet Sulltanës, që të múnd të ketë edhe një shans me të. Kur mbërrin Kirazi në shtëpi, Begymi nuk gjendet më aty.

Por Kirazit i flet shumë réndë Sulltana, duke e quajtur njeri pa ndérgjegje, ndaj Kirazi bráktis shtëpinë. Sapo Aliu vjen në shtëpi dhe mëson se çfarë ka ndodhur, ai vihet në kërkim të Kirazit, por nuk e gjen dot askund, ndaj dhe telefonon Fëratin për të vënë gjithë ekipin në kërkim. Sakaq, Jusufi arrátíset nga jetímorja në mbrëmje, teksa Seheri gatuan për të ushqimet e preferuara. Vetëm të nesërmen nëmëngjes e vërejnë ikjen e tij dhe lajmërojnë Jamanin, i cili húmbet tóruan nga fríka. Për herë të parë, Seheri i ngre zërin dhe i kujton se dhúna dhe ashpérsia tij do bëjnë që ta húmbasin njëherë e mirë Jusufin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*