AMANETI/ Kërkesa e Jusufit vë në síklet Seherin dhe Jamanin

Jamani dhe Seheri qëndrojnë pranë njëri tjetrit deri në orë të vona, duke diskutuar se si u shkoi dasma. Pasi kalon pak kohë, ato së bashku rregullojnë divanin që ndodhet në dhomë, për të fjetur në të njëri prej tyre. Jamani shtrihet aty, ndërsa Seheri në krevat. Asnjëri prej tyre nuk fle dot nga emòcionet, derisa dikush troket në derë dhe ato zhýten në pàník se dikush mund t’a kuptojë se nuk do flejnë bashkë. Në derë ndodhet Jusufi, i cili u kërkon që të flejë pranë tyre në mes të shtratit, meqë asnjëherë nuk ka fjetur me nënën dhe babanë e tij.

Të détyruar, Jamani dhe Seheri flejnë në të njëjtin shtrat. Jusufi u merr duart për t’ua vénë mbi njëra tjetrën, dhe të nesërmen në mëngjes, zgjohet më herët se ato, por largohet shumë lehtë nga dhoma. Kur Seheri me Jamanin hapin sytë, ato kuptojnë se Seheri e ka përqafuar gjatë gjithë kohës në gjumë. Nga ana tjetër, Fërati është shumë i mérzítur. Në mendje i qëndron vetëm Neslihani, por mérzítet që nuk arriti t’i mësonte dot emrin. Kirazi shkon në kòmisàriat, për t’u bërë vizitë, dhe e gjen Fëratin me ftesën e dasmës së Seherit ndër duar.

 

Sapo e shikon Kirazin, ai e fshéh ftesën, por ajo e kupton se Fërati është dashuruar pas Neslihanit. Në po atë kòmisàriat, edhe Ibrahimi vùan nga dashuria. Ai telefonon pafund Kàranë por ajo nuk i përgjigjet, sepse ka vendosur që të sillet shumë àshpér për të, edhe pse në zemër i dhémb, por nuk i jep aspak shpresa një dashurie me Ibrahimin. Pàralélisht, në shtëpinë e Jamanit, Neslihani është shumë e mérzítur. Ajo ka në mendje gjatë gjithë kohës dasmën e Seherit me Jamanin, dhe mérzítet për veten e saj.

Ajo shpreh dëshirën e madhe që ka për të përjetuar edhe ajo një dashuri si në përralla, dhe mendon se duke i kaluar çdo ditë vetëm në shtëpi duke pàstruar, ajo do ngélet ashtu, pa jetuar dashurinë e jetës. Sakaq, Jamani dhe Seheri zbrésin të hanë mëngjes, duke iu bashkuar pjesës tjetër të familjes. Pas komplimentave fàllsò të Ikbalit, Zijaja térhéq vëmendjen me dhuratën që ka për çiftin e sapomartuar. Ai u tregon se ka mbjellur një pemë shumë të fortë, dhe me jetë të gjatë, që dëshiron ta shohë në bahçe si simbolin e dashurisë së tyre.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*