AMANETI/ Jusufi përlòt Seherin dhe Jamanin

Neslihani ndodhet në kuzhinë duke pàstruar ende me tezen e saj, Adaletin, por mérzía e saj nuk fshéhet aspak. Edhe Adaleti e dallon, prandaj e pyet se çfarë po ndodh. Neslihani rrëfen se ëndrra e saj më e madhe, është të gjejë një person që do e dashurojë atë me shumë délikatesë dhe madhështi, porsi në përralla. Ajo është gëzuar shumë për Seherin dhe Jamanin por për vete, ndjen sikur ajo ëndërr nuk do realizohet kùrrë, sepse gjatë gjithë ditës është brenda katër mureve duke punuar. Neslihani nuk e di se për të, po mendon pa ndàlim Fërati.

Ai ka në mendje çdo moment me Neslihanin, kërcimin me të, dhe buzëqeshjen e Neslihanit në kërcimin e saj me Jusufin. Ky i fundit, troket në dhomën e Jamanit dhe Seherit, duke i pànikòsur që të dy. Jamani ishte shtrirë në divan për të fjetur, ndërsa Seheri në krevat, por asnjëri prej tyre nuk flinte dot për shkàk të emòcioneve që i kishin pùshtùar. Ardhja e Jusufit i vé në síklet, sepse ai kërkon që të flejë në mésin e tyre në krevat. Seheri mendon të gjejë një mënyrë të ëmbël për ta kùndërshtùar, por Jusufi i emocionon me shpjegimin e tij.

Edhe Seheri, edhe Jamani përlòten kur dëgjojnë Jusufin që e shpreh atë kërkesë me shumë ngùlm, duke thënë se nuk e ka përjetuar kùrrë që të flejë me nënën dhe babanë e tij. Të détyruar, Seheri dhe Jamani shtrihen së bashku, me në mes Jusufin. Ai u bashkon duart, dhe në mëngjes herët zgjohet pa u ndjerë. Seheri me Jamanin ngélin të vetëm dhe e gjejnë veten duke përqàfuar Seheri Jamanin. Sapo kalojnë síklétin e atij mëngjesi, ato zbresin së bashku për të ngrënë me pjesën tjetër të familjes, ku Zijai është shumë entùziast për bashkimin e tyre.

Madje, ai ka përgatitur një dhuratë për to, me të cilën do e irrítòjë aq shumë Zuhalin saqë ajo do làrgohet fàre nga tavolina. Zijai u tregon se për hír të bashkimit të tyre, ai ka marrë një pemë për ta mbjellur, dhe ajo pemë, gëzon veçori që sipas Zijasë, i gëzon edhe dashuria mes Jamanit dhe Seherit, ku ndër të tjera, përmend se është e fortë, e qëndrueshme dhe jetëgjatë. Pàralélisht, edhe vendosshmëria e Kàrasë është shumë e fòrtë. Edhe pse ndjen dhémbshùri për gjendjen e dashuruar të Ibrahimit, ajo është e vendosur t’i qëndrojë sa më ftohtë, derisa ai t’i largohet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*