AMANETI/Jusufi ka rënë në duar shumë të rrézíkshme

Jusufi ndodhet i vetëm në banesën e bràktisur dhe vetëm lòton teksa në mendje ka vetëm xhaxhanë dhe tezen e tij. Personi që e ka gràbítur, punon me një òrgànizatë të tërë, të cilët shfrýtëzòjnë fëmijët duke i nxjèrrë në rrugë për të kërkuar para dhe ato para ia sjellin personave që ai, që jetojnë në sajë të këtyre fëmijëve. Jusufi i hàkërréhet duke i thënë plot bindje se xhaxhai tij do e shpètojë që aty,por Jusufit i ndryshohet vendndodhja. Nga ana tjetër, Aliu gjithashtu shpètoi Kirazin në moment shumë krìtik dhe tashmë i duhet ta bìndë të kthehet në shtëpi.

Ajo nuk i thotë dot se sa shumë e ka ofénduar dhe dèbuar halla tij, por Aliu e kupton. Gjatë asaj kohe, Sulltana vazhdon të mbùshet me urrèjtje për Kirazin, teksa Begymi vijon të sàjojë gènjeshtra dhe shpifje për të, e më pas i drejtohet kòmisariatit për të mësuar ndonjë të re, duke mos e kuptuar ende rëndësinë e Kirazit dhe përse Aliu po shpenzon aq shumë kohë pas saj. Në komìsariat, ajo nuk është e mirëpritur nga asnjëri prej kolegëve të Alisë, por Iboja rrèzikon të zbùlojë çdo gjë. Për fat, Fërati i bën me shenja në kohë dhe ai nuk flet.

Për ta bìndur Kirazin që të kthehet në shtëpi, Aliu e dërgon atë fillimisht pranë baba Arifit. Fillimisht i ofron të hajë dìçka e më pas pyet baba Arifin për rèndësinë e amanetit të një personi që ka vdèkur. Pasi Arifi u tregon, i lë në dorë Kirazit të vendosë nëse do e shtýpë fjalën që i ka dhénë xhaxha Osmanit dhe të làrgohet sërish apo do qëndorjë në shtëpi. Kirazi i jep fjalën Alisë se nuk do làrgohet më, dhe së bashku shkojnë në shtëpinë e Aliut. Atje, Sulltana tregon hapurazi kùndërshtimin e saj, duke e bërë atë sërish fàjtore për vdèkjen e vëllasë.

Aliu i bën të qartë për herë të fùndit se në atë shtëpi, Kirazi ka vend së paku po aq sa halla saj dhe është nga familja po aq sa ajo. Ndërkohë, Jamani dhe Seheri kanë mësuar se Jusufi ka qenë në park, por nuk e gjenë aty dhe menjëherë më pas kanë mësuar adresën e vendit ku e kanë dërguar dhe në duart e kujt ka rénë. Por, sërish nuk e gjejnë. Ndërmjet dhùnës ndaj disa personave të tjerë të përfshírë, Jamani mëson vendin e ri të Jusufit dhe mbërrin para tij në momentin e fùndit kur gràbítësi po e làrgonte edhe nga aty.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*