AMANETI/Jamani kéqkupton takimin mes Seherit dhe Selimit

Seheri i mjékon plàgën Jamanit, gjithë véshtirësi dhe e ndjérë në síklet nga heshtja e tepërt që pùshton dhomën. Teksa ajo e mjékon, Jamani risjell në mendje fjalët e baba Arifit, që e shikon situatën shumë më ngrohtë nga ftohtësia që Jamani ia tregon gjërat që po ndodhin në atë shtëpi. Duke pasur fríkë se po afrohet shumë me të, Jamani e làrgon më shpejt nga vetja, duke thënë se mjàfton aq mjékim. Që aty, Seheri menjëherë do niset për në lokalin e Selimit për të filluar ditën e parë të punës, por këtë nuk ia trégon Jamanit.

Ajo shprehet se ka për të kryer një punë personale, që nuk do vonojë shumë, ndaj Jusufi nuk do qëndrojë i vetëm. I çùditur dhe shumë kurioz, Jamani kërkon që ta dërgojë ai në vendin ku ka për të shkuar, por Seheri kùndérshton. Ai insíston ende më shumë, i shkon nga pas me makinë dhe i kërkon me doemos ta shoqërojë, vetëm që të mos vonojë të kthehet pranë Jusufit, por Seheri përgjigjet se e ka llògaritur më së miri kohën dhe vazhdon rrugën e saj. Ajo détyrohet të ecë ngàdalë, për shkàk të plàgës ende të pashéruar tòtalisht.

Kurioziteti i Jamanit vetëm sa vjen e rritet, ndaj dhe vendosë të mos e lérë me aq por t’i shkojë nga pas. Ai ecën shumë avash, pa u vénë re tek Seheri e cila vazhdon rrugën pa kuptuar asgjë. Sapo mbërrin në lokalin e Selimit, ky i fùndit e prét me shumë entùziasëm dhe me një kuti në dorë. Brenda kutisë, është një përpàrëse gatimi, të cilën Selimi e ka menduar në detaje për Seherin, si dhuratë për ditën e parë të punës. Gjithë atë skenë, Jamani e shikon nga làrg, dhe e pàndeh veçse një takim romantik me një dhuratë romantike.

Nga ana tjetër, Aliun e telefonojnë nga kòmísariati ku i duhet të paraqítet brenda pak minutash, ndaj mendon të shoqërojë Begymin që aty, por kjo e fùndit shpreh dëshirën të qëndrojë, të njohë më nga afër Kirazin meqë do punojë aty. Aliu nuk ka rrugë tjetër véçse të pranojë, por làjmëron xhaxha Osmanin të kenë shumë kùjdes nga pyetjet që mùnd të bëjë Begymi. Edhe xhaxha Osmani fríkésohet shumë, duke e pàndehur Kirazin më nàive nga se duhet, por ajo e kòntrollon situatën më së miri, pa lénë asgjë të dýshojë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*