AMANETI/Jamani përndjék Seherin

Aliun e telefonojnë nga kòmísariati, ku i kërkojnë të paraqítet sa më shpejt të jetë e mùndur. Ai nuk ndihet i qetë të lérë Begymin në shtëpi teksa ai làrgohet, por Begymi insíston se do qëndrojë dhe do e pijë një kafe nga duart e Kirazit. Ai nuk mùnd të kùndërshtòjë më tepër, sepse do tërhíqte vëmendjen së shumti, ndaj dhe détyrohet të pranojë. Para se të làrgohet, ai këshillon rréptësisht xhaxha Osmanin që të kenë shumë kùjdes pasi Begymi është avòkate, dhe madje shumë e mirë, ndaj mùnd të nxjérrë nga Kirazi atë çfarë do.

Ai làrgohet i fríkésuar për në punë, duke pàníkosur më kot edhe xhaxhanë e tij. Nga ana tjetër, Seheri do shkojë sërish në punë. Para se të niset për në lòkalin e Selimit, ajo ndalon tek Jamani, në shpinën e të cilit kùllon ende gjàk, ndaj ajo tenton dhe ia del që ta bindë se duhet mjékuar, ndryshe do bëhet névojtar i një spítali dhe ai nuk e dëshiron diçka të tillë. Teksa Seheri i mjékon plàgën, në mendjen e Jamanit vijnë fjalët e Arifit, i cili i jép një réndësi shumë të madhe hapave me të cilat po i afrohet Seheri atij.

Prandaj, dëshiron ta mbledhë veten dhe e ndalon me aq mjékímin. Ai i kërkon ta dërgojë vetë deri në vendin ku Seheri thotë se ka një punë personale, por Seheri réfuzon. Pavàrësisht të gjitha insistimeve, ai nuk ia dél që ta bíndë. Për këtë arsye, e përndjék nga pas, duke u bërë ende më shumë kureshtar. Seheri nuk e ndjén aspàk që e ka Jamanin pas vetes, ndaj vazhdon rrugën e qetë, duke shpresuar që të punojë mjàftueshëm sa për të përbàlluar vetë shpenzimet e saj. Duke ecur ngàdalë për shkàk të plàgës, ajo mbërrin në lokalin e Selimit.

Nga pas, takimin e tyre e shikon Jamani, i cili xhíndòset kur Selimi i drejton një kuti, të cilën Jamani e pàndeh romantike por brenda nuk ka asgjë tjetër véçse një përpàrëse gatimi, që ai e ka menduar në detaje për Seherin e apàsionuar pas kuzhinës. Sakaq, Begymi ka filluar me invéstigimet e saj ndaj Kirazit, por kjo e fùndit ka arritur ta përbàllojë mirë situatën, duke mos i treguar të vërtetën por njëkohësisht duke mos i lénë të dýshojë asgjë lídhur me të dhe xhaxha Osmanin, i cili fríkésohej nga çdo fjalë që Kirazi nxirrte nga goja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*