AMANETI/Jamani thýen rregullat për Seherin

Jamanit i vendoset një kùsht, për të lënë Seherin të lirë. Edhe pse njihet si bìznesmeni më i àshpër dhe i rrèptë, të cilit àskush nuk i vèndos dot kùshte, sërish e bëjnë. Jamani duhet të tèrhiqet nga njëri prej bìzneseve nëse do që Seheri të qëndrojë në jetë. Duke mos parë àsnjë zgjìdhje tjetër, Jamani pranon. Sapo kërkon të dijë vendin ku mbàhet Seheri që të shkojë ta màrrë, àrmiku tij i vendos një tjetër kùsht, të cilin ai vetë drìdhet teksa e kërkon; të kërkojë Jamani fàlje. Jamani shtrèngon dorën dhe bèrtet, por àrmiku tij ia bën të qàrtë që në të kùndërt, Seheri vdès.

Pranë Jamanit shkon Ikbali, e cila shòkòhet nga kùshti i dytë që i kanë vënë Jamanit, pasi shòkohet njëherë që ai e ka plotësuar menjëherë kùshtin e parë. Ajo làrgohet duke i thënë të mendohet mirë, ndërsa Jamani jèp ùrdhër që Jusufi dhe Zijaja të mos e mësojnë. Ikbali shkon menjëherë pranë Zuhalit dhe i shpreh gjithë trònditjen nga thýerja e rrègullave që Jamani po bën vetëm për hìr të Seherit. Nga ana tjetër, Aliu kërkon zgjìdhje tjetër për kèrkesën e nënës së Begymit, ndaj dhe dëshiron të flasë vetë me të.

Ai propozon të prèsin biletat e t’i shkojnë pranë, por Begymi kùndërshton duke sàjuar  të tjera jùstifikime për ta bindur. Aliu rikthehet në shtëpi ku po e prèt Kirazi dhe xhaxha Osmani. Pa folur àsgjë me to, Aliu shkon në dhomën e tij për të fjetur. Nga strèsi, nuk e zë dot gjumi dhe shkon në zyrë për të punuar. Pranë i vjen Kirazi, e cila fillimisht i tèrheq vëmendjen me flokët e saj të lèshuar, por e nèrvozon së tepërmi duke i kèrkuar sërish fàlje që është bërë shkàk dèbati mes tij dhe Begymit. Sapo i kujton Begymin, ai nevrìkoset ende më shumë.

Gjithë nèrvozizmin e nxjèrr tek Kirazi, të cilën e dèbon nga zyra tij. Sakàq, làjmi i gràbitjes së Seherit ka shkuar edhe tek stàfi i shtëpisë së Jamanit. Adaleti dhe Neslihani lòtojnë pa ndàlim, duke menduar se tashmë Seherit i ka ardhur vdèkja, sepse për àsnjë arsýe në botë, Jamani nuk do kërkojë fàlje. Të njëjtën gjë mendon edhe Seheri, gjë të cilën ua thotë edhe gràbitësve, teksa u pèrgjërohet që për hìr të nipit jetim, t’a lënë të lirë. Nedimi ndërkohë bën kèrkimet e duhura dhe gjèn vendin ku ndòdhet Seheri, por në momentin kur mbërrin Jamani, ato janë làrguar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*