AMANETI/Jamani fríkësohet nga deklarata Seherit

Hallë Sulltanës i lëviz tènsioni dhe Kirazi ngrìhet menjëherë që t’ia màsë, duke dalë vullnetare por kërkon ndjèsë kur shikon që aparati është prìshur. Edhe pse ajo u ngrit për ta ndìhmuar, Kirazi bie brenda me këmbët e saj sepse Sulltana e mèrr si provë të fjalëve të Begymit, duke menduar se ajo nuk është kùjdesur fare për Osmanin, aq sa nuk e di nëse aparati punon apo jo. Menjëherë e akùzon Kirazin, por Aliu e mbròn dhe e mbýll temën aty. Pak çaste më vonë, pasi Begymi làrgohet, Sulltana tenton të bìndë Alinë të kthehet me të.

Pasi Aliu ia hèq hapësirën për ta përmendur më Begymin, ajo nèvrikoset ende më tepër dhe shkon pranë Kirazit, për t’i thënë se ka ardhur koha që ajo të làrgohet pasi aty ndodhej vètëm për t’u kujdesur për Osmanin ndërsa ai nuk është më në jetë. Kirazi kërkon të dijë çfarë ka bërë që të meritojë gjithë atë urrèjtje, por nuk mèrr ndonjë përgjigje, veçse përgjigjet që pranon të làrgohet. E lumtur teksa mendon që po shpèton nga Kirazi si ‘pròblem’, Sulltana telefonon Begymin për t’i dhënë làjmin e mirë të ìkjes së Kirazit.

Nga ana tjetër, Selimit nuk i përgjigjet Seheri as në telefonata, dhe as në mesazhin ku i shkruan se do e gjejnë bashkë personin që ka bërë pàdinë ndaj Jusufit. Ai shqètësohet ende më shumë dhe telefonon Jamanin, për t’i treguar se Seheri nuk është e vètme dhe se ai do bëjë çmòsin që t’ia màrrë Jusufin nga duart. I nèvrikosur, Jamani mèrr àrmén dhe niset për në lokalin e Selimit, pa i thënë àskujt. Ndërsa Seheri, làrgohet për tek nënë Nadirja por ndàlon tek lokali kur shikon makinën e Jamanit. Për fàt, ajo mbërrin në kohë dhe i vërteton Jamanit pafàjësinë e Selimit ndërmjet mesazhit që i ka dërguar ai.

Gjatë asaj nate, Jusufi është dètyruar të thýejë xhamin e dritares së jetímores, pasi Xhenku me Muharremin e kèrcénojnë se do ia prèsin flokët Lejlës nëse ai nuk e thýen. Kùjdestarja u shkon pranë sapo dëgjon zhùrmën, por Jusufi nuk tregon se e kanë kèrcénuar. Vètëm pasi Jusufi làrgohet, kùjdestarja mëson nga Lejla se çfarë ka ndòdhur. Të nesërmen në mëngjes, në shtëpi do vijnë shèrbimet sòciale për t’i màrrë të gjithë në intervistë për Jusufin. Jamani i shpreh Nedimit frìkën që ka se Seheri do flasë për dhùnën e tij, pasi një natë më parë i drejtoi àrmén Selimit.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*