AMANETI/ Jamani merr një telefonatë trónditëse

Mèrzitja e Alisë kohët e fùndit, është bërë fare e dukshme edhe për kolegët e tij. Më i shqètësuar është Fërati, ndaj dhe bën tèntativa më shumë se askush tjetër për ta bërë Alinë të flasë. Megjithatë, nuk arrin të mësojë diçka konkrete, veçse përcìptazi, sepse Aliu flet në përgjithësi, pa treguar àsgjë të sàktë. Gjatë asaj kohe, Begymi është takuar me Ezgin, dhe kjo e fùndit vazhdon të insìstojë se Aliu nuk e tràdhton por Begymi ka kèqkuptuar çdo gjë. Àsnjë nga fjalët e Ezgit nuk e bìnd Begymin, ndaj ajo tregon se ka një tjetër plàn.

Ajo i lë Ezgit të dijë vetëm se plàni ka të bëjë me nënën e saj. Ndërkohë, Aliu është kthyer në shtëpi, pranë Kirazit. Kirazin e gjèn duke folur me një mace, të cilës i shpreh shumë dashuri dhe i thotë se do e kishte màrrë brenda në shtëpi po të ishte shtëpia saj por edhe ajo vetë është mik në atë shtëpi. Sapo kalojnë disa minuta të Alisë pranë Seherit, atë e telefonon Begymi, duke qàrë me dènesë në telefon. Mes lòtësh, ajo i kèrkon që të takohen një moment e më parë, dhe Aliu shkon duke nxìtuar. Për herë të parë, ai e shikon Begymin aq kèq.

Ajo nuk ndàlon duke qàrë teksa thotë se ka màrrë një làjm shumë të rèndë atë ditë. Ajo sajon një situatë të tërë, duke thënë se nëna saj është sèmurë me kàncer dhe dëshira e fùndit është që ta shikojë të bijën të màrtuar. Làjmi vjen si bòmbë për Alinë, i cili nuk di as se çfàrë të japë përgjigje. Nga ana tjetër, Jamani ndòdhet në park me Jusufin dhe Seherin, ku dukshëm, Jusufi është më i lumtur se kurrë. Jamani lë çdo gjë mbràpa vetëm për të kaluar atë kohë pranë Jusufit dhe Seherit, derisa lòdhen dhe vèndosin të rìkthehen.

Seheri e falenderon për atë ditë aq të bukur për Jusufin, por Jamani nuk e pranon atë falenderim. Edhe pse Jamani insìstoi për të kùndërtën, Seheri vendosi të shkojë vètëm për të blerë gjërat që i duhen për të gatuar ushqimet e lokalit. Gjatë rrugës, kupton që po e ndjèkin me qèllim të qàrtë, ndaj tènton t’ia mbàthë, por nuk ia del. Jamani me Jusufin kanë mbërritur në shtëpi, ku Jamani është mbýllur në zyrë. Ai buzëqesh teksa sjèll nëpër duar kapësen e flokëve të Seherit dhe momente me të, derisa telefonata nga àrmiku tij i përbètuar, i tregon se Seherin e ka rrèmbyer ai.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*