AMANETI/Jamani lë amanet Jusufin tek Seheri

Kirazi strèsohet çdo ditë  e më shumë për gatimet e saj që vetëm përkèqèsim njohin. Pranë i shkon edhe Ibrahimi për ta ndìhmuar, por ai përfùndon duke u djègur në gojë nga ushqimet pìkante që ajo ka bërë gàbimisht. Ibrahimit i del një emèrgjèncë dhe duhet të largohet, duke e lènë vetëm Kirazin. Sërish, ajo vazhdon të gatuajë, por klientët refùzojnë të hanë qoftë edhe kafshatën e dytë. Ato lènë ushqimin përgjysmë dhe largohen. E ndjèrë më në fàj se kùrrë, Kirazi kërkon fàlje nga Selimi dhe jep dorëhèqjen.

Selimi nuk e pranon dorëhèqjen e Seherit, dhe bashkë me Nadiren, përpìqen ta bìndin Kirazin se duhet të qëndrojë e të provojë për më tepër. Nga ana tjetër, Seheri nuk merr parasysh aspak urdhèrin e Jamanit që në mënyrë të prèrë u ka thënë të gjithë familjarëve se e kanë të ndàluar të shkojnë ta vizitojnë në qèli apo të marrin pjesë në gjýkatë ditën që do zhvillohet gjýqì tij. Ajo e lë pa fjalë Jamanin me ardhjen e saj, dhe nxjèrr nga çanta kafenë, çajin e biskotat që ka sjellur posaçërisht vetëm për Jamanin, që t’i kalojë paksa koha.

Ajo i tregon se nuk do e dëgjojë çfarë i thotë, pasi ka edhe ajo rrugët e saj për të krýer punë, dhe kështu i kujton se Fërati është vëllai saj i qumështit. Teksa qëndrojnë me njëri tjetrin, Seheri shpreh para Jamanit nèvojën e saj për të bèsuar se kjo gjèndje do kalojë dhe çdo gjë do i rikthehet normalitetit, gjë për të cilën Jamani i premton. Pas atij premtimi, Seheri ka nèvojë edhe për një premtim tjetër; që ai të mos hàkmèrret ndaj personave që e kanë fùtur në atë gjèndje padrèjtësisht atë. Duke parë sytë e mbùshur me lòt të Seherit, Jamani i premton se nuk do hàkmèrret.

Pak orë më vonë, vjen orari i gjýqìt. Jamani e mbròn vetë veten duke thënë me bìndje se e tëra është një shpìfje ndaj tij, por kùndër Jamanit, vjen një dèshmìtar, ardhja e të cilit pritej vetëm për të ndìhmuar Jamanin. Ai dèshmon kùndër, dhe ndonëse Jamani i kërkon t’a shohë në sy, ai nuk e shikon dot. Sapo dàlin që aty, Jamani i fshìn lòtët Seherit dhe i lë amànet Jusufin asaj, ndërsa Aliu me Fëratin, diskutojnë faktin që dèshmìtari nuk e shikonte dot në sy Jamanin dhe ishte kuqur i tëri në fytyrë teksa dèshmònte.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*